To vážně?! Kontroverzní vystoupení Grety Thunbergové jako “expertky” na koronavirus

Seibtová, označovaná v médiích jako „anti-Greta klimatických změn“, ji kritizovala, když ji viděla jako člena v diskusné relaci o zacházení s koronavirem v USA.

Seibtová tvrdí, že aktivistka nemá dostatek vedomostí, aby podpořila její tvrzení, že změna klimatu, a zejména emise C02, zabíjí planetu.

Seibtová hovořila výhradně se společností Express.co.uk a uvedla: „Je to zjevně naprosto směšné, zejména v případě koronaviru, protože alespoň v jistém smyslu byla aktivistou v oblasti klimatu.”

“Alespoň řekla, že musíme poslouchat odborníky, i když pokud jde o změnu klimatu, nikdy neuvádí, kdo jsou tito odborníci.”

“Ale v případě koronaviru nemá ponětí o tom, co se děje a kdo ví nejvíce o koronavírusu a co bychom měli dělat.”

“Takže jen prolije propagandu, o které má mluvit.”

Dodala: „Greta neví nic víc než náhodná dospívající dívka, která vidí hlavní zprávy.”

“Vlastně mě šokovalo, že byla pozvána na relace jako odbornice. Myslím, že tam byla dokonce nazývána odbornicí. “

Americký prezident Donald Trump dokonce poznamenal, jak podivný Gretův vzhled sarkasticky zdvojnásobil, že byla „nyní světově uznávanou specialistkou na infekční choroby a epidemiologii a vedoucím vědeckým hlasem, pokud jde o globální klimatickou politiku“.

Trump dodal: “Vau, tak působivé.”

Přestože byla na sociálních médiích odsouzena, sama CNN a Greta se bránily ve svém zařazení do relace tím, že tvrdily, že tam není jako odbornice.

Pokud jde o Twitter, Greta vysvětlila: „Zdá se, že někteří lidé si mysleli, že budu v relaci expertů, což samozřejmě nebyla pravda.”

“Nejsem odborník. Jsem aktivista.”

“Jediní lidé, kteří tvrdí, že jsem” odborník “, jsou ti, kteří se mi smějou.”

Přejít nahoru