Koronavirus? Takové cvičení. 60 % „původně” mrtvých neumřelo na něj. Silná slova expertů z Česka

Maďar mimo jiné také uvedl, že skutečnost, že se objevil nový typ koronaviru, nebyla žádným překvapením. Nabádá občany, aby se do dalších krizových situací poučili. “Není vyloučeno, že nás v budoucnu čeká ještě horší situace,” uvedl.

“Pojďme se z toho, co teď máme, poučit. Bylo to takové cvičení, které u nás naštěstí proběhlo poměrně dobře. Pojďme si to všechno uchovat, zdokonalit to, vyhodnotit to, až tento požár bude za námi, protože ještě malinko doutná,” řekl Maďar s obavami, že se v budoucnu může vyskytnout další virus, a to ještě horší, neboť může kombinovat vlastnosti SARS, MERS a nového koronaviru.

V tu chvíli by podle něj mělo jít o život celé populaci. “A to, čím jsme si prošli teď a co si zanalyzujeme a uchováme, může zachránit velkou část populace na naší planetě,“ dodal. Věří tomu, že velká část populace se začne chovat zodpovědněji.

“Když si dnes někdo v hromadné dopravě dá roušku, bude se to vnímat tak, že se dotyčný bojí o své zdraví. I když rouška chrání hlavně naše okolí, tak funguje i jako filtr opačným směrem. Takže kdo se o sebe bude bát, ať si dá roušku a udržuje odstupy,“ doporučil Maďar. Píšou parlamentnilisty.cz.

Přejít nahoru