Oslavte Mezinárodní den whiskey stylově a se sklenicí v ruce

Celosvětově nejprodávanější whiskey je Jack Daniel’s, která se podle nezměněné receptury a stejným způsobem vyrábí již více než 150 let. Tento zlatavý mok pocházející z amerického Lynchburgu si oblíbily i známé osobnosti. Mezi ty nejzářivější patří například Frank Sinatra a jeho žena, krásná hollywoodská herečka nominovaná na Oscara, Ava Gardner. Ta se dokonce nechala slyšet, že by se ráda dožila 150ti let a v den skonu by ráda měla v jedné ruce cigaretu a v druhé sklenici whiskey. Velkým milovníkem Jack Daniel’s je i kytarista a zakládající člen kapely The Rolling Stones, Keith Richards. Ten byl s ikonickou lahví viděn několikrát i přímo na stage během koncertů této legendární kapely.

Oslavte 18. května Mezinárodní den whiskey a připijte si. Nejlépe chutná na ledu, pokud ale upřednostňujete spíše koktejly, nechte se inspirovat a vyzkoušejte léty prověřený drink Old Fashioned nebo trochu sladší Lynchburg Lemonade. Na zdraví!

Jack Old Fashioned

Ingredience:

5 cl Jack Daniel’s Old No.7

2 kapky Angostura Bitters

1 lžička vody

1 lžička cukru

plátek pomeranče

Příprava:

Sklenici naplňte do poloviny ledovými kostkami a přelijte je whiskey Jack Daniel’s. Poté přidejte další ingredience a dobře promíchejte, doporučujeme míchat 20-30 sekund. Drink pak stačí ozdobit plátkem pomeranče, přidat můžete i pomerančovou kůru nebo koktejlovou třešeň.

Lynchburg Lemonade

Ingredience:

5 cl Jack Daniel’s Old No.7

3 cl Triple Sec

citronová limonáda

plátek citronu

 

Příprava:

Do sklenice připravte led, na něj pak vlijte whiskey Jack Daniel’s a Triple Sec. Sklenici dolijte citronovou limonádou, promíchejte a ozdobte plátkem citronu.

Pouze pro 18+

Přejít nahoru