Sociolog Hampl: Dominik Hašek se rozhodl stát českou Čaputovou a už nyní je na smích celému národu

„Dominik Hašek sa rozhodol stať českou Čaputovou a už teraz je na smiech celému národu. Nebude prezidentom a nedostane ani miesto v zaujímavej neziskovke, štátnej správe či korporácii,“ uviedol sociológ na svojom facebookovom účte. Hampl je presvedčený, že bývalý hokejista Hašek nedisponuje tými kvalitami, ktoré je potrebné mať, aby sa mohol presadiť v mocenských orgánoch na vyššom stupni v hierarchii.

„Pripomínam Prelomenie hradieb. Príslušníci novej aristokracie majú vysoko výkonné mozgy. Ono sa tomu nechce veriť, keď vidíme ich kolektívnu imbecilitu, ale o svoje peniaze a moc dokážu hrať neuveriteľne chytro. Život vo vyšších poschodiach korporácií, neziskoviek či politických strán je neustálou šachovou partiou,“ tvrdí Hampl.

Podľa sociológa, keby si športovec túto skutočnosť ujasnil, konal by teda podľa zaužívaných pravidiel mocenského boja. Hokejista sa však zatiaľ obmedzuje len na komentovanie politického diania.

„Keby bol Dominik Hašek tiež tak šikovný, bol by rozohrával vlastné hry, vytváral vzťahy, združoval sa s tými správnymi, niekomu pomohol zohnať peniaze (ale tomu pravému, to je dôležité), poslušne vykrikoval radikálne vyhlásenia (teraz by sa hodilo nejaké opľutie červenoarmejcov) a po čase mohol byť silným kandidátom,“ predpokladá Hampl.

Kto je ale tu tým silným kandidátom?

„Takto je len na smiech a silným kandidátom zostáva úradníček s generálskou hodnosťou, ktorý sa prešplhal až do najvyššieho vedenia NATO,„ dodal sociológ s predpokladom, že kritériá úspešného kandidáta podľa vyššie uvedeného popisu spĺňa skôr generál Petr Pavel, ktorý v minulom roku tiež oznámil svoje prezidentské ambície. Informujú hlavnespravy.sk.

Na záver Hampl tak nakoniec uviedol aj svoje malé poučenie:

„Keď nemáte supervýkonný mozog, tak bezcharakternosť nestačí. Aj medzi ničomníkmi je príliš veľká konkurencia,“ uzavrel celú vec.

 

Přejít nahoru