Starosta Prahy 6 naléhavě žádá EU, aby podnikla kroky proti údajnému ruskému atentátu

Kolář spolu se starostou Prahy-Řeporyje, Pavlem Novotným a pražským starostou Zdeňkem Hřibem, jsou všichni pod policejní ochranou kvůli informacím, že ruský agent, který pricestoval do Prahy údajně s jedem ricinu, ohrožoval jejich životy. České zpravodajské služby a čeští politici prozatím tvrdí, že tento požadavek stále vyšetřují.

V dopise předsedovi Evropské komise Ursule von der Leyen starosta Prahy 6 Ondřej Kolář také napsal, že podle něj Rusko vede hybridní válku proti EU a používá Praha jako bojiště.

Kolář dále dodal, že odstranění sochy sovětského maršála Ivana Koněva v Praze 6 vyvolalo neodůvodněnou reakci Ruské federace, která v reakci na rozhodnutí Prahy 6 reagovala „zásahem do vnitřních záležitostí Prahy 6, Praha jako takové a také v celé České republice.“

„Paní předsedající, žádám vás a vyzývám vás, abyste přijali rozhodná opatření, aby Rusko jasně pochopilo, že takové chování je nepřijatelné,“ vyzval Kolář ve svém dopise na von der Leyena. Píše portál RMX.

Když někdo útočí na podstatu demokracie a svobody v kterékoli členské zemi EU, Evropa by takové chování měla odsoudit, uzavřel Kolář.

Přejít nahoru