Sulík je spokojný. V nedeľu si už teplý rohlík môže kúpiť

Občas má človek dojem, že jedinou úlohou terajšieho ministra hospodárstva SR Richarda Sulíka je, aby donútil predajne s potravinami otvoriť aj v nedeľu. “Nemám si kedy kúpiť teplé rožky,” nechal sa prednedávnom Sulík počuť. A tak si dal podmienku, že buď budú obchody za každú cenu v nedeľu otvorené, alebo odíde z vlády. Priam detinské. Ako keby nebolo už nič podstatnejšieho na tom našom Slovensku riešiť…

Čo na tom, že by Slováci pracujúci v službách aj v nedeľu, daný čas strávili radšej so svojou rodinou, než šli do práce. Niekto oponuje s tým, že v nedeľu zarobia viac. “Po zdanení nám toho ale veľa nezostane. Namiesto toho by som radšej bola so svojou rodinou a nie v práci. za to mi tá almužna nestojí. Nech nám Sulík dá za nedeľu nezdanených 1000 percent, to by som už uvažovala o práci v nedeľu. Vari by superman Sulík, ktorý si musí do rozkroku nastrkať ponožky, pracoval aj v nedeľu za tento mizerný plat aký nám firma platí? Veď minule mali prasce v Národnej rade obrovský problém a div sa nestrhla revolúcia, keď museli rokovať, teda nie manuálne pracovať, do večera!…,” povedala nám jedna predavačka zo siete obchodov.  “Sulíka mi ani nespomínajte! Za tohto blbca musíme do práce aj v nedeľu…Bodaj by ho šľak trafil tam kde je!…,” nechala sa počuť ďalšia. Na Sulíkove teplé rohlíky poukazuje aj sieť Lidl s odkazom, že ich určite bude mať.

“…v nedeľu príde len pár ľudí si skutočne niečo kúpiť. Zvyčajne sa iba prechádzajú po predajni namiesto toho, aby šli na prechádzku do prírody. Nerozumiem, čo je toto za sprostý zvyk. Ľudia si nakúpia v sobotu. Aj za socializmu boli v nedeľu predajne zavreté a žili sme… Zrejme naša podarená mafiánska vláda podľahla tlaku zahraničných sietí a doplatia na to, ako inak, rodiny,” dozvedeli sme sa u vedúcej potravín.
“Som slobodná mamička. Mne sa aj tých pár eur za prácu v nedeľu vždy zíde. Hoci je to len omrvinka a zakaždým mám dilemu, kde dať na nedeľu svoju dcérku,” povedala nám ďalšia z predavačiek pracujúcich v nedeľu.
Aj pekári majú s nedeľným predajom starosti. Hoci na jednej strane akceptujú rozhodnutie vlády opätovne zaviesť nedeľný predaj, na druhej strane sú však rozhorčení z toho, že vláda svoje rozhodnutie komunikovala len dva dni predtým, ako sa nedeľné predaje znovu rozbehnú, pretože mnohé výrobné závody na to nie sú pripravené. A to nevraviac, že výroba pekárenských výrobkov počas víkendov je vzhľadom na zavedenie sociálneho balíčka za prácu v noci, počas víkendov a sviatkov, kedy tvorí cena práce viac ako polovicu výrobných nákladov, vysoko neefektívna.
Na štatistiky nedeľného predaja si ešte budeme musieť počkať. No Sulík i tak vyhral. Už si môže kúpiť teplé rohlíky aj v nedeľu. Kým si Matovič nebuchne do stola a nevyhodí svojho niekdajšieho kamoša z vlády…Alebo nepríde druhá korona vlna. Už je za dverami…
(SCa, il.foto: vitalia.cz)
Přejít nahoru