Arabské klany hrozí zabitím německých policistů, pokud si dovolí vstoupit do jejich no-go zóny

Oblast Marxloh se v posledních letech stala rejdištěm arabských klanových gangů. Minulý měsíc, když se tam policie pokusila zatknout místního teenagera, tak se musela potýkat s davem asi 200 obyvatel. Když použili slzný plyn a povolali posily, tak bylo nakonec k zatčení tohoto mladíka, který se skrýval v bytovém domě, potřeba 36členné policejní komando.

Jen pár dnů po tomto incident obdržela policie výhrůžné emaily, údajně od členů arabských klanů z Marxloh, uvádějící, že když si policie dovolí zkusit do této oblasti vstoupit a prosazovat tam německé právo, tak ty policajty pozabíjí, hlásí Rheinische Post.

Ty noviny část uvedeného emailu zveřejnily a v tom se pravilo: „Duisburg-Marxloh je naším okrskem… A my zakazujeme vstup do našeho distriktu všem nevěřícím. My všechny policisty, žurnalisty a jiné nevěřící silou zbraní vyženeme nebo zabijeme. Pro nás platí jen radikální šaría.“

„Máme 2 000 útočných pušek AK-47 z Turecka a Ruska s dostatkem munice. Allahu Akbar, zabij všechny nevěřící,“ uváděl ten email.

Policie Duisburgu říká, že ty hrozby berou vážně, a uvádí, že ten email pochází od poskytovatele služeb, který svým zákazníkům pomáhá maskovat jejich identitu.

V důsledku nového napětí v této oblasti tam byla podle Rheinische Post vyslána pohotovostní policie, protože místní je berou daleko vážněji a k policistům přistupují s větším respektem. Rovněž se tam plánují razie, aby rozbili bující drogovou zločinnost.

Od policie se rovněž očekává, že vydá zatykače, a říkají, že tyto operace provedou bez ohledu, zda to povede k nepokojům nebo k odporu.

zdroj: reformy.cz

Přejít nahoru