Ondřej Hejma: Černoši pohrdají chozením do práce. Kašlou na to. A pozor, nám v ČR hrozí toto

Na začátku Xaver nadhodil jako téma další díl show bývalého premiéra Topolánka nazvaný „Ricinové fake news odhaleno. Podaří se Babišovi dosáhnout korupčního prvenství i ve vesmíru?“ Hejma řekl, že by bývalí vysocí hodnostáři neměli dělat komediální show. „Jednak jim to člověk nevěří a hlavně si těžko můžou z politiky dělat legraci, když byli její součástí,“ vysvětlil komentátor.

Připomenul, že Marek Dalík si šel, ať již právem nebo neprávem, za korupci „sednout“. „On bude Babiše kritizovat za korupci, když jeho pobočník si šel sednout za korupci? To je prostě naprosto neuvěřitelně pokrytecký,“ mínil Hejma. Dodal, že ani výkony v show mu nepřijdou dobré. „Je to takový vojenský, ten Vyškov z něj čouhá, stříhaný narychlo, stříhal to major Terazky,“ hodnotil Xaverův host pořad na Info.cz. Babiše je dle Hejmy určitě možné kritizovat za korupci, ale Topolánkovi to prostě nevěří. „Necháme ho bejt, dokud mu za to dávaj honorář, já bych to dělal taky, to je jasný,“ shrnul komentátor.

Pak už došlo na strhávání soch v USA a Hejma poznamenal, že fotka stržené sochy Kryštofa Kolumba mu připomíná sundaného Koněva. „Je to teď to strhávání idolů atd. Přepisování historie, lžeme si do kapsy, neupřímnost strašlivá,“ zhodnotil nový trend. Ale situace je podle něj závažná.

Hejma pak udělal rychlé opáčko z historie, jak Evropané přišli do USA, vyvraždili místní a přivezli černochy na levnou práci. A odsoudil nelidské zacházení s otroky. „Málokdo ví, že George Washington, zakladatel Ameriky, byl otrokář. Měl otroky. A já jsem se dočetl, že třetinu těch otrkoů vyhrál v tombole. Představte si, že bylo možný vyhrát otroka v tombole. Takže oni to mají v sobě,“ konstatoval komentátor.

Přejít nahoru