Švédsko: Liberální politička říká konzervativci, že doufá, že se s ním stane to, co se stalo George Floydovi

Gilite Rugererová, viceprezidentka strany křesťanských demokratů ve městě Nora, uvedla poznámku v tweetu namířeném proti Miru Aksoy, konzervativnímu spisovateli a debatujícímu, který dříve působil ve skupině pravicových švédských demokratů.

Mira Aksoy napsal tweet, který kritizoval švédskou policistku. Důstojníce se minulý týden ve Stockholmu připojila ke demonstrantům na protestu Black Lives Matter ve Stockholmu. Aksoy obvinil důstojníka z „vymývání mozků“.

https://twitter.com/miraaksoys/status/1268282232915058696?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1268282232915058696&ref_url=https%3A%2F%2Fvoiceofeurope.com%2F2020%2F06%2Fsweden-liberal-politician-tells-conservative-that-he-hopes-what-happened-to-george-floyd-happens-to-her%2F

Rugerero tvrdě útočila na ty, kteří kritizovali demonstrace na sociálních médiích minulý týden. A měla také několik výběrových slov pro Aksoy. “Hahaha, ty jsi asi nejotravnější zasraný člověk na Twitteru právě teď,” odpověděla na Aksoy ve veřejném tweetu ve čtvrtek. “Z jakého důvodu byl [Floyd] zabit? Kéž by se vám to stalo. Pak bych se vyjádřila stejně jako vy. “

Rugerero kritizoval tweet, který mnozí považovali za nevhodný pro politika.

“Je mi líto toho, co jsem řekl,” řekl Rugerero o incidentu, když ho kontaktovali reportéři z Fria Tider, jak bylo uvedeno na jeho stránkách. Řekl, že byl vyprovokován k psaní zánětlivé odpovědi, protože věřil, že Aksoy popřela, že Floyd byl zabit policií. “Napsal jsem to podrážděně,” dodal.

Přejít nahoru