Senzace: Astronomové objevují čtyři nikdy předtím neviděné kruhové rádiové objekty v hlubokém vesmíru

Astronomové objevili čtyři prsteny, zvané „liché rádiové kruhy“ nebo ORC, které dosud popíraly vysvětlení nebo popis. Nevíme, jak velké jsou tyto objekty, jak daleko jsou nebo jak se vytvořily – víme jen to, že jsou viditelné pouze na rádiových vlnových délkách, kde jsou na okrajích velmi jasné.

Zdá se, že dvě ORC obsahují centrální galaxie, které lze vidět na viditelných vlnových délkách; vědci spekulují, že by tyto prsteny mohly být spojeny s nějakým druhem místních galaktických jevů. Další dva ORC sdílejí blízkou fyzickou blízkost, a tak by mohly být nějakým způsobem propojeny. Píše portál ZeroHedge.

Astronomka Kristine Spekkens na Královské vojenské škole v Kanadě a na Queen’s University říká:

„[Objekty] mohou poukazovat na nový fenomén, který jsme ještě nezkoumali. Může se také stát, že se jedná o rozšíření dříve známé třídy objektů, které jsme nebyli schopni prozkoumat. “

Další astronomové spekulovali, že prstencové ostrovy v hlubokém vesmíru, které by mohly být výsledkem rázových vln nebo rádiových galaxií.

“Je to opravdu pěkný údaj o tvaru věcí, které mají přijít v radioastronomii v příštích několika letech,” dodala Spekkens. “Historie nám ukazuje, že když otevřeme nový prostor pro zkoumání … vždy najdeme nové a vzrušující věci.”

Přejít nahoru