Mike Whitney: Země vzdoruje trojnásobnému útoku

Zdánlivě je cílem Trump osobně, ale skutečným cílem je jeho úřad, všeobecně vnímaný jako „sídlo moci“ který, jak nepřítel věří, by měl zůstat v rukou lidí, kteří zemi vlastní. To znamená v rukou  bezohledných oligarchů, kteří se se svými chobotnickými chapadly zmocnili už téměř všeho kolem sebe: Wall Streetu, soudů. Kongresu, mainstreamových médií, Demokratické strany i nejmocnějších článků Národního bezpečnostního státu. To vše dnes oligarchové už vlastní a nemají v úmyslu se toho vzdát. A to i kdyby snad volby přinesly jiný výsledek, než o který oni usilují.

Takže ještě jednou: tohle vše není o Trumpovi, je to o bezkrupolózních lidech za scénou, kteří v posledních čtyřech letech a v utajení budovali páky vedoucí k moci, dost silné na to, aby smazala výsledek voleb z roku 2016 a instalovala kandidáta podle jejich chuti a vkusu. Jestliže nová odhalení new revelations o Obamově zapojení do špionážní operace, namířené ke svržení Trumpa z úřadu, vás ještě nepřesvědčila o tom, že všichni význačnější pracovníci v administrativě, v FBI, v CIA, v Národním bezpečnostním úřadu (NSA), v DOJ, v DNC a v MSM byli účastni spiknutí proti zvolené vládě, pak byste snad raději měli tento článek odložit a strčit své hlavy do písku, kam patří. Toto je určeno lidem, kteří si ze záplavy informací a dezinformací umějí vybrat co platí a co se skutečně děje. Což není samozřejmě nic jiného, než chladnokrevný boj o moc.

V současnosti sužují zemi několikanásobné krize. Krize zdravotní (Covid-19), krize ekonomická (strmě stoupající nezaměstnanost a hrozící deprese), a rozsáhlé společenské nepokoje. Jsou to všechno krize skutečně existující, ale současně jsou též všechny využivány a manipulovány k získání politického prospěchu. Prezidenství pak představuje v této široké operaci jen jedno z mnoha cílů. Celá společnost se před našima očima srovnává jakoby do jedné roviny, měni se, všechny instituce až k základní školní výchově a přirozené povaze práce jsou zpochybňovány, revidovány či přímo bezcitně trhány na kusy. Pod palbou se ocitla naše historie, naše ikony, naši hrdinové, naše zvyky a naše tradice. Nejsme už jeden lid, sdílející jednu kulturu a ideologii, ale opovrženíhodní obchodníci s otroky a rasisté, nezasluhující si základní osobní bezpečnost, nezasluhující si respekt a nezasluhující si ani být poučeni o tom, jak naše země vznikla a na jakých zásadách byl stát vybudován. Tohle všechno se vymazává až do poslední tečky a těmi, kdo to vymazávají, jsou intrikující elity bez tváře, operující za kouřovu clonou mediální propagandy, politické šikany a nyní též hnutí „za rasovou spravedlnost“.

Věříte stejně, jak tomu věřím já, že většina těchto krizí zázračně zmizí v pouhých několika hodinách či dnech po listopadových volbách? Že najednou zde bude,  jak z nebes spadlá životy zachraňující očkovací látka, že légie aktivistů hnutí Na životě černých záleží se rozhodnou sbalit své rance a odebrat se domů, a že i ekonomika se postaví znovu na nohy, ovšem jen když tyto volby vyhrají demokraté a budou to tedy znovu oni, kteří se v zemi chopí vlády?

A není pak fakt, že by tomu tak spolu s naznačeným výsledkem voleb skutečně bylo a muselo být, důkazem toho, že současně probíhající společenský nepokoj v zemi není žádným spontánním výbuchem pobouření nad tím, jak se v USA s černochy nakládá, ale že jde o záštiplný politický trik, který má po naplánované a též už provedené diskreditací většinově bílé americké dělnické vrstvy přivodit Trumpovu porážku ve volbách?

Je to vše o penězích a o moci. Americký lid a jeho instituce se staly obětí nemilosrdného útoku a Covid-19, hnutí Na životě černých záleží a naplánovaná demolice ekonomiky jsou součástmi trojnásobné ofenzívy, jejímž cílem je zhuntovat zemi, přepsat její historii, zotročit její obyvatelstvo a ustavit scénu, ve které masu národního bohatství země uchopí hrstka mocí oslepených šílených mandarínů, kteří se nezastaví, dokud své ambice nenaplní beze zbytku .

Zmařit tento plán nebude vůbec jednoduché a bude vyžadovat nezměrné úsilí všech.

Vybral a přeložil Lubomír Man

 

Přejít nahoru