Tuhle hroznou chybu byste neměli dělat s obličejovou maskou!

Pro začátek byste neměli používat studenou vodu. Pouze horkou. Také byste neměli používat příliš mnoho bělidla. Nicméně, je tu jedna chyba obličejové masky, která stoupá především v kategorii špatných nápadů: Masku byste nikdy neměli čistit tak, že ji vložíte do mikrovlnné trouby.

Zde je proč:

V nejlepším případě mikrovlna vaše látková maska ​​zničí masku ohřátím tkaniny, jejím roztavením a její použitelností. Při nejhorším? Zapálí Váš dům.

Dát masku do trouby, která obsahuje kovové součásti, je ve skutečnosti mnohem horší, protože kovový mikrovlny způsobuje jiskry, které mohou zničit vaši mikrovlnnou troubu a způsobit požár.

Pokud si přejete vyčistit masku správným způsobem, CDC vám dává příklad, jak to můžete udělat: Stačí ji hodit do pračky. Pokyny říkají, že je v pořádku zahrnout do jakéhokoli běžného plnění a použít jakýkoli typický prací prostředek. Nezapomeňte použít nejteplejší vhodné nastavení vody. Píše portál MSN.

Po umytí opakovaně použitelné látkové masky je důležité ji znovu nosit, dokud nebude zcela suchá. CDC doporučuje používat na sušičce nejvyšší nastavení teploty a nechat jej tam, dokud není úplně suchá. Pokud je to možné, položte látku na obličej na přímé sluneční světlo. Pokud ne, jen se ujistěte, že nenajde cestu do mikrovlnné trouby.

Přejít nahoru