Útok nožem v Glasgowě. Nigela Farage obviňují z vyvolání falešného strachu a nenávisti, že za útokem stojí nelegální migrant

Bývalý europoslanec UKIP a Brexitu tweetoval: “Hrozná tragédie v hotelu Glasgow, ve kterém se nacházejí nelegálních přistěhovalců. Po celé Velké Británii se hotely zaplňují mladými muži, který každý den přicházejí přes kanál. Je to obrovské riziko pro naši pohodu – vláda přesto nic nedělá. ”

Ve skutečnosti hotel Park Inn, v němž bylo pobodaných šest osob včetně policisty, ubytoval žadatelů o azyl a uprchlíků, kteří mají zákonné práv být v zemi, zatímco jejich žádosti jsou posuzovány a to neplatí pro nelegálních přistěhovalců. Informuje portál The Guardian.

Ministerstvo vnitra přesunulo stovky žadatelů o azyl a uprchlíky do hotelů na začátku blokování koronaviru ve snaze potlačit šíření viru.

Anas Sarwar, pracovník MSP pro Glasgow, odpověděl Farageovi na twitteru a řekl: „Vážně pane Farage. Nepoužívejte tragédii v našem městě k šíření vašeho strachu a nenávisti.”

Další pracovnice MSP pro Glasgow, Pauline McNeillová, také obvinila anglického Brexiteera z využívání tragédie pro politické účely.

“To mě velmi rozzlobilo, jsou to někteří z nejvíce zoufalých jednotlivců […], kteří se snažili přežít v hotelech, když COVID stoupal,” odpověděla na Twitteru.

Přejít nahoru