Kupuje si Babiš vrchní zástupkyni Bradáčovou? Proč Bradáčová pózuje „zdarma“ v Babišových médiích?

Každý patrně tuší, že společnost Mafra spadá do holdingu Agrofert, který vlastní premiér Andrej Babiš, patrně o tom ví i vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová, přestože se společností Mafra ochotně spolupracuje na svém mediálním obrazu. Mafra, jakožto jeden z největších mediálních domů dokáže poskytnout patřičný obraz nejen svému vůdci Andreji Babišovi, a to i velmi nekritický, loajální až podlézavý.

Touha po slávě, politické ambice Bradáčové?

Touha po slávě a uznání je přirozená a neměli bychom jí upírat ani vrchní statní zástupkyni Bradáčové, avšak ta by si mohla být více vědoma, že jí podřízena státní zastupitelství dozorují případ premiéra Andreje Babiše a už nejenom kauzu Čapí hnízdo. Možná právě proto by neměla s jeho médii spolupracovat.

Spolupracuje Bradáčová za úplatek?

Bradáčová spoluprací s Babišovými médii nezískává sice úplatek formou hmotného statku, avšak získává drahocenný mediální prostor, který jí poskytuje největší vydavatelství v Česku, shodou okolností Agrofert, jehož případy jsou dozorovány jejím úřadem. A nemůže to být něco za něco? Nedávno přece Státní zastupitelství chtělo jednu z kauz odložit po čtyřech letech.

Střet zájmů Bradáčové?

Bradáčová si jistě uvědomovala střet zájmu, ve kterém se může ocitnout touto spoluprací (jejím naverbováním Babišovou Mafrou). Její touha po slávě a politické ambice jí však zaslepují, a možná spoléhá i na to, že její osobní projekty a vystupování v Babišových médiích zůstanou bez povšimnutí. Neupírejme Bradáčové také právo komunikovat s médii, ale měla by se zejména soustředit na komunikaci pracovních problémů, týkajících se zejména Státního zastupitelství. Jistě jich nemá málo.

Je to na rezignaci Lenky Bradáčové?

Rezignaci pro tento střet zájmů nemůžeme od Bradáčové očekávat, její ambice jsou praděpodobně vysoké a asi by se kvůli tomuto problému nechtěla vytratit ze scény, když dnes politický směr udává Agrofert, potažmo Hnutí ANO, ke kterému si sama s radostí nadbíhá.

Jak na kauzu reaguje Vrchní státní zástupkyně Bradáčová?

Čekáme na její vyjádření. Prozatím se nám ho nepodařilo získat.

zdroj: pravda24.cz

Přejít nahoru