Za útok pumy ve Faunaparku na Jesenicku hrozí až dva roky vězení nebo zákaz činnosti

Vyšetřování případu trvalo policistům téměř dva roky a vyšetřovatelé obvinili tři lidi kvůli zranění dítěte pumou ve Faunaparku v Horní Lipové na Jesenicku. Kriminalisté jsou totiž názoru, že obvinění zodpovídají za nedostatečně technicky zabezpečený pavilon šelem.

Zvíře dívku zranilo ještě na začátku října 2018, kdy malou zahradu se soukromým chovem zvířat navštívila se svými rodiči. Tříletá dívka byla po útoku pumy zraněna na hlavě a hrudníku a skončila v olomoucké fakultní nemocnici. Za těžké ublížení na zdraví z nedbalosti hrozí až dva roky vězení nebo zákaz činnosti.

V prostoru volně přístupném návštěvníkům měla část pletiva výběhu pumy natolik velká oka, že puma mohla prostrčit tlapy ven. Současně bylo pletivo kryto pouze prosklenými neuzamykatelnými dveřmi. Dívenka byla před výběhem s otevřenými dveřmi. V ten okamžik puma prostrčila tlapu ven a jí zranila na hlavě a hrudníku. Dalšímu jednání zabránili přítomní rodiče. Dívka se ze svých zranění léčila v olomoucké fakultní nemocnici tři dny a poranění bylo mnohočetné, na více částech těla, ale nejednalo se o závažné zranění.

(SCa, il.foto: archiv)

Přejít nahoru