Nigel Farage: Black Lives Matter „polovojenská síla“ pochodující v Londýně možná porušila britské právo, které zakazuje politické uniformy + VIDEO

Vůdce strany Brexit Nigel Farage odsoudil demonstranty Black Lives Matter, kteří v sobotu pochodovali v Londýně, tvrdí, že jejich projev síly mohl porušit britský zákon, který na veřejnosti zakazuje politické uniformy.

1. srpna podle českého zpravodajského portálu Echo24 zaplavily ulice londýnského předměstí Brixton stovky demonstrantů Black Lives Matter. Cílem skupiny, skládající se převážně z černých pochodů, bylo vyzvat britskou vládu, aby zřídila „parlamentní komisi pro pravdu a odškodnění“ a „aby se přihlásila“.

Farage řekl, že „síla polovojenského typu pochodující do ulic“ byla „děsivá“.

Organizace Forever Family, známá také jako FF Force, získala největší pozornost od veřejnosti, protože její členové se na akci objevili v černých ochranných vestách a obličejových maskách.

Skupina „Stop The Maangamizi: We Charge Genocide / Ecocide“ uspořádala přehlídku u příležitosti Den africké emancipace, protože cílem skupiny je zajistit odškodnění černých lidí kvůli údajnému rasismu, kterému v zemi čelí. Protestu se zúčastnili také členové vyhnanské povstání.

Členové síly FF měli na obličejích černé ochranné vesty, uniformy a masky. Některé z nich komunikovaly prostřednictvím rádií. Později se na internetu objevila videa členů provádějících společná cvičení podobná vojenským cvičením. Píše portál RMX.

https://www.youtube.com/watch?v=HSHfKC8cUwQ&feature=youtu.be

Přejít nahoru