Jak to skutečně bylo z nebezpečným nákladem v Bejrútu?

Podle Al-Džazíry dorazil do Libanonu v září 2013 na palubu moldavské lodi MV Rhosus náklad 2 750 tun dusičnanu amonného. Podle informací služby, která monitoruje námořní dopravu, jednotka odplula z Batumi v Gruzii do Beiry v Mozambiku. Televize Qatari tvrdí, že posádka Rhosuse se skládala z osmi Ukrajinců a Rusa a jejich právníci tvrdí, že loď musela přistát v Bejrútu kvůli problémům s motorem.

Libanonské celní úřady mu však po prohlídce zakázaly další cesty a zabavily náklad. Pět Ukrajinců bylo vyhoštěno a další čtyři členové posádky zůstali, aby se postarali o loď. Poté došlo ke ztrátě kontaktu s majitelem Rhosusu, který zkrachoval poté, co se dusičnan amonný nedostal k příjemci.

Libanonské celní služby požadovaly nebezpečný náklad odstranit
Nebezpečné zboží bylo vyloženo a umístěno do hangáru 12 v přístavu Bejrút – byla to velká šedá stavba směřující k nejdůležitější dálnici země, na hlavní ulici vedoucí do středu hlavního města. Jak píše Al-Jazeera, o několik měsíců později, 27. června 2014, tehdejší ředitel libanonské celní služby, Shafik Merhi, zaslal dopis adresovaný jednomu z „soudců pro naléhavé případy“ s žádostí o řešení problému.

Protože neodpověděli, zaslali celníci v průběhu příštích tří let nejméně pět dalších dopisů na stejnou adresu. Požádali o radu a nabídli tři možnosti: exportovat nebezpečné věci, předat je libanonské armádě nebo je prodat soukromé společnosti, libanonské společnosti.

Z důvodu vážného nebezpečí, že bude takové zboží drženo v hangáru v nepříznivých klimatických podmínkách, potvrzujeme naši žádost přepravní agentuře, aby toto zboží okamžitě vyvezla, aby byla chráněna bezpečnost přístavu a tam pracujících lidí. Žádáme vás také, abyste zvážili souhlas s prodejem zboží soukromé společnosti, “citoval Al-Džazíra dopis libanonských celních úředníků. Podle katarské televize nebyl žádný z těchto dopisů zodpovězen.

Libanonský premiér Hassan Diab v úterý popsal výbuch v přístavu jako velkou národní katastrofu a slíbil, že všichni odpovědní budou potrestáni. Při výbuchu zahynulo nejméně 135 lidí a několik tisíc bylo zraněno. Prezident Michel Aoun označil nedbalost týkající se zadržování nebezpečných věcí za nepřijatelnou a také pro ty odpovědné oznámil nejpřísnější sankce.

Bejrút již neexistuje
Jak Al-Jazeera zdůrazňuje, libanonská společnost nepochybuje o tom, že původní příčinou tragédie je obrovské špatné řízení v zemi nasycené korupcí, a že za to odpovídá politická třída, která vládnes libanonskými obyvateli.

Mnoho Libanonců říká odvážně, že ke katastrofě došlo ve veřejném zařízení běžně známém v Libanonu jako „Jeskyně Ali Babi a 40 loupežníků“ kvůli obrovské unikům do státní pokladny.

zdroj: pravda24.cz

Přejít nahoru