Obec nutí malé děti jíst méně – po zakoupení vil v milionech dolarů pro migranty

Obec Varberg, která je řízena Aliancí, během roku ušetří ve správě předškolních a základních škol 13 milionů SEK. Susanna Hansson, vedoucí administrativy, se proto rozhodla omezit jídlo pro děti ve všech centrech pro volný čas, což povede k úspoře 200 000 SEK, uvádí Hallands Nyheter.

Od pondělí děti, které tráví čas ve volném čase, kde jedí snídani a občerstvení, nyní dostanou za jídlo jen jeden sendvič s měkkým chlebem. Hansson se k rozhodnutí vyjadřuje tím, že musí zajistit vyrovnaný rozpočet a že se děti mohou přizpůsobit alternativám, které jsou nabízeny.

V průběžné zprávě z roku 2018 je také možné trochu jasněji přečíst, že předpokládá se, že oblast činnosti samotných takzvaných dětí bez doprovodu povede k deficitu ve výši 10 milionů SEK. Současně panovala nejistota ohledně toho, kolik státní kompenzace bude vyplaceno jako kompenzace.

V oblasti podnikání pro děti bez doprovodu se předpokládá schodek ve výši přibližně 10 milionů SEK, což je způsobeno zejména sníženými pravidly pro odškodnění a probíhajícími zásadními úpravami. O příjmech z této operace existuje určitá nejistota, protože rozhodnutí a platby švédské rady pro migraci jsou prováděny se zpožděním tří až šesti měsíců.

Kromě interních aktivit v obci se zdá, že v roce 2018 obec také utratila více než půl milionu korun z peněz daňových poplatníků na organizaci azylových aktivistů Agape, která bude pomáhat nezletilým osobám bez doprovodu.

V této souvislosti je třeba objasnit, že obec v roce 2018 přijala dalších 138 migrantů a v loňském roce to bylo 98, ale švédský migrační výbor oznámil, že obec musí obdržet více uprchlíků s kvótami. Píše portál Samnytt.

Současně s tím, jak obec řídí požadavky na úspory na malé děti. Portál Samhällsnytt může dokázat, že Varbergova obec již několik let významně investovala do migrantů. Příkladem je rok 2016, kdy stát přidělil obci 201 migrantů. Rada Aliance se poté ujistila o koupi domů pro nové příjezdy na úkor daňových poplatníků, kteří tak museli jít před Varbergers ve frontě na bydlení.

Přejít nahoru