Ministr zdravotnictví Vojtěch: covid-19 je standardní infekční onemocnění, byl bych rád, aby se o něm méně psalo + VIDEO

Překvapivé prohlášení ministra Vojtěcha, které média zcela ignorují, naopak pokračují v šíření paniky; statistiky ode dneška začaly trhat rekordy ! Naštěstí, komentáře čtenářů u podobných článků jasně vyjadřují, že už to kovidoteroristům nikdo nežere. Takže jsou zjevně zaskočeni: přidat ve strašení, či povolit tlak na pilu? (viz dnešní “zmírňující” článek na Novinkách.)

Prohlášení ministra Vojtěcha:

“Je to skutečně o prezentaci toho onemocnění. Pokud to budeme prezentovat jako něco katastrofického, něco, co lidé pak budou brát jako že jsou vinni za to, že jsou nakaženi, protože tady můžou být nějakou zátěží pro společnost, a tak dále, to si myslím, že je něco, co zkrátka je špatně. To onemocnění se musí destigmatizovat, já bych byl obecně rád, aby se o něm méně psalo, protože je to standardní infekční onemocnění, stejně jako jiné infekční onemocnění. Takto se žádné o žádném jiném infekčním onemocnění neprezentuje, nepíše, a stigmatizace těch lidí, kteří pak pociťují pocit viny, že jsou nakaženi, je výrazná, a je to špatně. Je to principiálně špatně.

Když se podíváte na všechny světové průzkumy, tak covid 19 má zásadní dopad na duševní zdraví obyvatel ve všech státech. To je ukazováno jako jeden z hlavních dopadů: duševní zdraví. A my také to vnímáme na krizových linkách, jak se zvýšil počet krizových linek, i volání na krizové linky ze strany lidí. Samozřejmě to souvisí i s izolací, s karanténou, ale i vůbec s tím pocitem, že jsem nakažený, a to je velká stigmatizace. Takže, poprosil bych, abychom se všichni snažili destigmatizovat to onemocnění a nakažené.” (Ministr zdravotnictví Vojtěch, tisková konference, datum ???)

(Tímto mě Vojtěch příjemně překvapil: projevil vlastní rozum a postavil se kovidoteroristům … to  zřejmě bude mít vliv na funkci … nikoliv rostlináře… ??? … uvidíme…)

zdroj: orgo-net.blogspot.com

Přejít nahoru