Byla uvedena podmínka „viditelnosti“ F-35

„Poskytuje to F-35 smrtelnou převahu nad nepřítelem, umožňuje vyhnout se nepřátelským raketovým systémům PVO a nastražit léčky na jejich stíhačky,“ uvádí časopis.

Dále se v článku píše, že stíhačku čtvrté generace F-16 Fighting Falcon je možné zaregistrovat, když se nachází ve vzdálenosti 100 mil (přibližně 160,9 km) od radaru nepřátelské PVO.

Popular Mechanics neuvádí charakteristiky radarů, které by umožnily objevit tato letadla. Časopis tak okomentoval další prohlášení prezidenta USA Donalda Trumpa o údajně absolutní „neviditelnosti“ F-35 Lightning II.

USNI News v srpnu informovaly, že americké vojenské námořnictvo zahájilo vývoj nové palubní stíhačky, která má nahradit F/A-18E/F Super Hornet a EA-18G Growler, a také získá četné kapacity F-35C Lighting II, ale s „obnovenými technologiemi a zvýšeným doletem“.

Kritické problémy F-35
Portál také dříve informoval, že americké stíhací letouny páté generace mají řadu podstatných nedostatků, kvůli nimž existuje riziko, že letadla nezvládnou bojové úkoly.

Jde o typy F-35B a F-35C určené pro vojenské námořnictvo a námořní pěchotu.

Tyto modifikace mohou létat ve velkých výškách nadzvukovou rychlostí jen krátkou dobu, protože existuje riziko strukturálního poškození, ztráty stealth a detekce nepřítelem.

Tyto problémy byly odhaleny v roce 2011. Během letu F-35B rychlostí 1,3-1,4 Ma se stealth kryt nafoukl a F-35C utrpěla konstrukční poškození.

Podle údajů časopisu byl problém klasifikován prvním – maximálním – stupněm rizika z hlediska ohrožení plnění úkolů.

Su-57 a F-35, který je lepší?
Sputnik již dříve psal o srovnání F-35 a ruského stíhacího letounu páté generace Su-57.

I když oba letouny patří k páté generaci, F-35 bylo vyrobeno přes 400 kusů, zatímco Su-57 jen okolo deseti. Bitevní dolet Su-57 bez dotankování činí 2000 km, maximální rychlost 2,45 Ma oproti 1093 km a 1,6 Ma u F-35. Jedná se o letouny poněkud různé váhové třídy.

Stane-li se, že se Su-57 a F-35 dostanou do souboje ve vzduchu, bude Su-57 téměř jistě účinnější díky tomu, že byl vyvinut jako supermanévrovatelný letoun pro získání převahy ve vzduchu.

V reálné situaci na bojišti všechno závisí na kvalitě informačního zabezpečení operace té nebo jiné strany, na úrovni přípravy pilotů letadel dálkového radiolokačního včasného varování a na kvalitě součinnosti letadla s informačními prostředky moderní války.

zdroj: cz.sputniknews.com

Přejít nahoru