Allbrightová má za to, že se Západ má obávat Sputniku a Russia Today

„Rusko a další autoritářské vlády vedou po léta stínovou kampaň za účelem diskreditace demokratických institucí po celém světě, větší část energie zaměřily na Evropu a bývalé sovětské republiky v Asii. Cílem přitom není vždy důkaz předností jejich systému, ale také snížení významu myšlenky zastupitelské (demokratické) vlády a také podkopání (autority) západních lídrů jejich zobrazením jako zkorumpovaných nebo nemorálních,” praví se v článku Allbrightové v listě USA Today.

Diplomatka uvádí odkazy na různé zprávy amerických masmédií o tom, že prý ruské úřady stojí za prolomením korespondence Demokratického národního výboru a předsedy volební kampaně Hillary Clintonové Johna Podesty, ale přitom přiznává, že to není možné.

„Experti souhlasí, že žádný hacker nedokáže skutečně změnit výsledky voleb,” přiznává diplomatka majíc na mysli hackerské útoky na systém registrace amerických kandidátů.

„Ale podaří-li se Rusku s pomocí lživých prohlášení Trumpa o zfalšování voleb podkopat důvěru voličů, bude to dárek autokratům, despotům a neliberálním politikům v celém světě,” prohlásila Allbrightová.

Přejít nahoru