Svadba v OĽaNO: Premiér a iní politici oslavovali bez rúška a bez odstupov. „Bolo to neverejné podujatie,“ bráni sa Pročko

Ako upozornili viaceré médiá, väčšina z približne 150 hostí, vrátane premiéra, počas oslavy nemala nasadené rúška a nedodržiavali odstupy. Na svadbe bolo prítomných viacero politikov. Jedným z mála, ktorý mal na sebe rúško, bol podpredseda parlamentu Gábor Grendel.

Odborníci pritom označujú hromadné rodinné stretnutia a svadby pre možný prenos koronavírusu za veľmi rizikové. Odborníci a hlavne politici tiež v posledných dňoch vyzývajú občanov, aby boli zodpovední a dodržiavali opatrenia prijaté kvôli koronavírusu.

Michal Šipoš tvrdí, že na svadbe dodržiavali všetky hygienické opatrenia. V kostole vraj mali rúška všetci okrem mladomanželov tak, ako to nariaďujú hygienici. Miesto oslavy bolo údajne dobre vetrané a všade bola dezinfekcia. Neskôr zverejnil aj fotografiu z kostola, na ktorej majú hostia počas obradu rúška.

Poslanec Jozef Pročko, ktorý sa na svadbe zúčastnil, pre portál pluska.sk povedal, že v kostole a všade, kde boli na verejnom mieste, mali rúška.

„Svadba je však neverejné podujatie a neviem si predstaviť, ako by niekto pil, tancoval a jedol v rúšku. Ale súhlasím s opatreniami. Na verejných miestach treba ísť príkladom a byť zodpovedný. Inak som na FB nevidel jedinú svadbu s rúškami za tento víkend,“ uviedol Pročko.

Podľa exministra Juraja Draxlera by sa pri niekom inom človek nad takýmto správaním veľmi nepozastavoval, ale od premiéra je takéto správanie nevhodné, keďže neustále žiada ľudí, aby boli zodpovední.

„Podľa “konzílií” je to najrizikovejšie správanie. Pri niekom inom by sa človek tak nepozastavoval, ale tento, čo tu ešte nedávno chcel naordinovať “blekaut” a plače, ako nezodpovední ľudia chcú zabíjať naše babičky?? Mimochodom, uňho je to pravidlo, doma by chcel nasadzovať armádu, potom sa počas lockdownu u nás doma bez rúška uškŕňa na pive v Prahe, vo Varšave,“ uviedol Draxler na adresu premiéra.

zdroj: hlavnespravy.sk

Přejít nahoru