Okamura vyhlásil petici proti zřízení nových migračních center v ČR. Zabraňme dotacím pro neziskovky, vyzval

Český poslanec a lídr politického hnutí SPD Tomio Okamura se rozhodl podniknout kroky proti vládnímu záměru dotovat neziskové organizace, aby v ČR vybudovaly a provozovaly čtyři nová migrační centra. Jedná se o plánovaná centra v Praze, Jihomoravském kraji, Královéhradeckém kraji a Ústeckém kraji. Na tyto účely se vláda chystá poskytnout 95 milionů korun v rámci dotačního programu.

Okamura prohlásil, že s těmito plány vlády jeho hnutí zásadně nesouhlasí, a proto vyhlašuje petici proti zřízení migračních center, k jejímuž podepsání vyzval i ostatní občany České republiky. V textu samotné petice se dává najevo, že zřízení nových center pro imigranty může nést bezpečnostní riziko pro místní obyvatelstvo.

„Žádáme proto Parlament České republiky, aby neprodleně učinil takové kroky, které by realizaci výše zmíněného programu, jakož i dalších obdobných programů na území celé České republiky, zabránily,” uvádí se v petici.

https://www.facebook.com/tomio.cz/posts/3739721052705349

Cíle center
Již v srpnu šéf SPD Tomio Okamura vyslovil svůj odmítavý postoj vůči vládnímu plánu poskytnout 95 milionů korun na zřízení a provoz nových migračních center pro imigranty. Jedním z hlavních bodů kritiky bylo plýtvání peněz v době pandemie koronaviru, když stát přišel o značnou část svých příjmů a čeští občané se potýkají s finančními potížemi. Co se týče hlavních cílů, to jsou podle jeho mínění státní příslušníci třetích zemí.

„Abych tedy vyvedl z omylu například pana ministra Hamáčka, který vám bude lhát a bude říkat, že je to i pro občany Evropské unie. Ano, je tam napsáno, že to je i pro občany Evropské unie, ale je tam daný ten poměr, jenom pro malinko. Drtivá většina, a je to právě i ta podmínka, je právě pro ty migranty z těch třetích zemí,“ poznamenal Okamura.

Okamura tehdy rovněž konstatoval, že se těmto cizincům „nasypou“ peníze, aby České republice nezpůsobovali problémy. Mezi ně předseda SPD řadí například propad do šedé ekonomiky či všechny negativní sociálně patologické jevy.

„Aby nezlobili, aby nepáchali kriminalitu a aby tady žili spořádaně. Ale já tomu nerozumím, je krize, stále více občanů nemá práci, tak proč jim vláda neukončí povolení k pobytu? Vždyť prioritou musí být čeští občané, práce pro naše lidi,“ dodal český poslanec.

zdroj: cz.sputniknews.com

Přejít nahoru