Rektor Univerzity Karlovy: Rouška jsou zbytečné, vakcína bude velký byznys

Dnes s ministry mnohé opatření konzultuje a má tak na jejich rozhodnutí určitý vliv. Nepřestává však tvrdě kritizovat české ministerstvo zdravotnictví, které od 1. září znovu spustilo povinnost nosit roušky ve veřejných budovách, hromadné dopravě či v restauracích.

“Nic to neřeší. Virus to nezabije. Rouška plošně nepomáhají. Epidemiologové tvrdí opak. WHO změnila stanovisko nejprve tvrdila, že nepomáhají, nyní podle ní zase pomáhají. Pokud nějaká instituce obrátí během měsíce svůj názor o 180 stupňů, není věrohodná.

Položím vám jinou otázku: Proč jsme nenosili roušky minulý podzim, kdy byla chřipková epidemie, na kterou zemřelo více lidí než na koronavirus? “Prohlásil Tomáš Zima pro MF Dnes. Dodává, že před příliš častým používáním roušek mnozí odborníci plicního lékařství varují. Jsou totiž často zdrojem infekce.

“Rouška by měly být povinné v kritických institucích, kterými určitě nejsou školy.” Překvapil i velmi kritickým pohledem na očkování proti COVID-19. “Teď tu máme akorát soutěž farmaceutických firem a lidí, kteří budou prosazovat plošné očkování, aby z toho měli benefity.”

“Na chřipku je očkovaných asi 8 procent populace. A lidé i tak na tu nemoc umírají. Víte, jaký to bude krásný byznys? A nač to bude? Plošné očkování na COVID-19 je při současném stavu nesmysl. ”

zdroj: napalete.sk

Přejít nahoru