Aspirin používaný při léčbě pacientů s koronaviry v Turecku

Profesor Alpay Azap, člen vědecké poradní rady ministerstva zdravotnictví pro koronaviry, ve čtvrtek řekl Demirören News Agency (DHA), že aspirin byl antikoagulant a poukázala na to studie vědců z University of Maryland. “Významným faktorem úmrtí souvisejících s COVID-19 je vliv viru na buňky na vnitřním povrchu žil, které vedou ke srážení krve. Krevní sraženiny blokují tenčí žíly a to zase blokuje životně důležité zásoby orgánů, což nakonec vede k selhání plic nebo infarktu. Studie ukázala, že aspirin tomu brání, “řekl.

Stejně jako v jiných zemích Turecko v boji proti COVID-19 proniklo do všech drog, ke kterým mělo přístup, a snaží se vyvinout vlastní vakcínu. Mezitím si pandemie nadále vyžádá životy, protože počet uzdravených pacientů v Turecku se přiblížil 320 000, zatímco počet pacientů dosahuje více než 386 500. Ve středu úmrtí překročila hranici 10 000. Informuje portál DailySabah.

Počet pacientů je v Istanbulu obzvláště vysoký. Ministr zdravotnictví Fahrettin Koca ve středu ve svém projevu ve městě vyzval podniky ve městě, aby přijaly alternativní směny pro zaměstnance ve snaze zastavit prudký nárůst pacientů s COVID-19 v nejlidnatějším městě v zemi. Koca uvedla, že největším důvodem nárůstu infekcí v Istanbulu je veřejná doprava, protože miliony pracovníků se během dopravní špičky spoléhají na vozidla hromadné dopravy, což vytváří optimální prostředí pro další šíření viru.

Přejít nahoru