Ostrava spustila nový portál na testy Covid-19

Zbrusu nový on-line vyhledávač volných kapacit na testy Covid-19 začal fungovat před několika dny. Zájemcům o vyšetření má za cíl usnadnit nalezení volného termínu, kde bude možné nechat si provést test na Covid-19, bez nutnosti procházet weby jednotlivých odběrných míst. Funguje bezplatně a bez registrace na adrese https://covtest.cz/.

Projekt Covtest.cz byl vytvořen jako agregátor a vyhledávač volných kapacit na testy Covid-19, jehož data se každých pět minut aktualizují. Aplikace umožňuje vyhledat volné kapacity podle druhu testu (samoplátce či žádanka), data a kraje, dále zvolit odběrové místo (nemocnice, laboratoř). Aktuálně je propojeno několik desítek odběrných míst a další denně přibývají.

Použití je zcela zdarma, není potřeba žádná registrace, vše je veřejně dostupné. Samotnou registraci vybraného termínu je nicméně nutno provést přímo na stránkách daného odběrového místa. Odkaz na webové stránky je uveden v detailu odběrného místa a kliknutím se otevře webová stránka rezervačního systému odběrového místa.

(SCa)

Přejít nahoru