Schwarzenberg: Volte Němcovou. Je to výhra pro Česko

Karel Schwarzenberg má velkou radost, že Miroslava Němcová kandiduje v nadcházejících volbách, které proběhnou v pátek a v sobotu, na Praze 1 do Senátu. Má dokonce tak velkou radost, že za tuto kandidaturu poděkoval Bohu. „Bohudíky kandiduje Miroslava Němcová do Senátu,“ napsal doslova.

Na sociální síti Facebook prozradil, že zná Němcovou řadu let a ač s ní dlouho nesouhlasil, neboť vždy patřila ke skalním stoupenkyním ODS, ale jeho babička prý byla ze Žďáru, kde Němcová začínala svou politickou kariéru, a proto její práci zná už dlouho.

Schwarzenberg doufal, že se z Němcové stane v roce 2013 nástupkyně Petra Nečase a premiérka, ale prezident Zeman tehdy provedl svého druhu převrat, alespoň podle Schwarzenberga, a jmenoval si podle své vůle a proti vůli většiny Sněmovny svou úřednickou vládu v čele s dnešním guvernérem České národní banky Jiřím Rusnokem.

„Později jsem ji zažil v Parlamentu, kde patřila k jeho významným členům. Před sedmi lety po odstoupení premiéra Nečase jsem doufal, že bude ministerskou předsedkyní. Prezident Zeman udělal opak. Místo aby jmenoval paní Němcovou, která měla za sebou většinu v Poslanecké sněmovně, jmenoval vládu svou vlastní, vládu premiéra Rusnoka, čímž se udál jistý politický převrat v České republice,“ napsal kníže.

Kníže má za to, že Miroslava Němcová je charakterově pevná dáma, která do Senátu jednoznačně patří. „Její úspěch by byl pro Senát i Českou republiku výhra,“ uzavřel Schwarzenberg.

Karel Schwarzenberg o Miroslavě Němcové

zdroj: parlamentnilisty.cz

Přejít nahoru