Americký torpédoborec narušil ruskou hranici. Rusové chtěli jít na taran

Torpédoborce se přiblížili na vzdálenost dvou kilometrů. Admirál Vinogradov následně varoval narušitele před nepřípustnost jejich kroků. Také řekli, že pro vytěsnění narušitele hranic mohou Rusové využít taran.

“Poté, co jejich varovali a poté, co velká protiponorková loď Admirál Vinogradov změnila kurz na torpédoborec John McCain, americká loď hned vplula do neutrálních vod. Opakované pokusy o vstup do ruských vod americký torpédoborec nepodnikal. ”

Admirál Vinogradov nadále sleduje americkou loď. Na místo také připlula také jiná ruská loď – korveta Soveršennyj.

 

Černé moře

Podle včerejších informací, že jiný americký torpédoborec – Donald Cook – se vydal do Černého moře. Uvedla to Šestá flotila Vojenského loďstva USA.

“USS Donald Cook DDG-75 začal plavbu přes průliv do Černého moře … Lodě amerického vojenského loďstva provádějí pravidelné hlídky v těchto vodách pro účely podpory našich spojenců a partnerů z NATO,” uvádí zpráva Šesté flotily na Twitteru.

Šestá flotila USA se sídlem v Neapoli (Itálie) provádí úplné spektrum vojenských námořních operací, často spolu se spojeneckými a mezirezortním partnery za účelem prosazení národních zájmů a zajištění bezpečnosti a stability v Evropě a Africe.

zdroj: hlavnespravy.sk

Přejít nahoru