Sledujte jak bojová stíhačka F35 shodila bomby v poušti Nevada

Rychlá modernizace armády pod Trumpovou správou, která stála daňové poplatníky 2 biliony dolarů, byla důležitým signálem ke stanovení úrovně vojenské připravenosti Washingtonu Warhawks, protože se každým dnem zvyšuje hrozba růstu Číny.

Prezident Trump popsal biliony dolarů přidělených armádě jako snahu o „kolosální obnovu“ – což podle něj „nikdy nebylo provedeno“. Trump rutinně popsal nejrůznější nové vojenské technologie, včetně tajných tryskových letadel páté generace, hypersonických raket a zvýšené schopnosti jaderných zbraní.

Zatímco v roce 2020 vzrostla nebezpečí konfrontace, protože americké válečné lodě pokračovaly v plavbě přes Jihočínské moře nebo čínská válečná letadla bzučely ve vzdušném prostoru Tchaj-wanu – Trump je stále prezidentem 57 dní, což znamená, že v následujících dvou měsících je možné vše.

V ukázce síly letectvo v pondělí zveřejnilo video, které ukazuje, jak Lockheed Martin F-35 Lightning II svrhl falešnou jadernou bombu v testovacím dosahu Tonopah Sandia National Laboratories nad nevadskou pouští. Píše portál ZeroHedge.

„Ukazujeme větší kompatibilitu a širší univerzálnost B61-12 pro jaderný odstrašování v zemi a děláme to ve světě COVID-19,“ řekl Steven Samuels, manažer týmu Sandia B61-12 Systems.

Samuels řekl: “Nezpomalujeme. Stále pokračujeme v aktivitách kompatibility B61-12 na různých platformách.”

Přejít nahoru