Dokud má člověk dost peněz, žije jako normální člověk, na tu vyšší a tu nižší, ale stále dostatečně vysoké úrovni. Jenže co když peníze dojdou?

Bez peněz je člověk ztracený. Jakmile je nemá, nemůže si koupit to, co chce mít nebo co vysloveně potřebuje, a protože je většina zboží a služeb v bezplatné podobě nedostupná, rázem nastává doba strádání. A čím delší tato je a čím větší finanční nouze jej provází, tím pochopitelně hůř.

Chtělo by to dosáhnout co nejdříve nápravy. Jenže to často dost dobře nejde. Ne každý, kdo se ocitne ve finanční tísni, může dostatečně zvýšit svoji výdělečnou aktivitu, ne každý má ještě něco zbytečného, na čem by ušetřil, a logicky nemá každý ani úspory, jimiž by se dal nedostatek peněz kompenzovat. A proto ti, kdo nemají na živobytí, usilují o získání půjčky.

Někdy tito pobíhají od banky k bance v naději, že až snesou dostatek různých potvrzení a dalších lejster, vyhoví se jim. Jenže mají-li tito jen nízké příjmy, a navíc třeba i záznamy v registrech dlužníků, další nabrané půjčky, exekuce a jiné nedostatky, vyzní nakonec jejich podobné snažení naprázdno. V žádné bance s jejími přísnými pravidly někomu takovému nedají ani vindru.

A jaká je pak alternativa? Nejednou výlučně nějaká nějaká americká hypotéka bez dokládání příjmů anebo hypotéka bez registru. A to proto, že u podobných nebankovních nabídek nemusí být náramně vysoké příjmy, naprosto čisté registry dlužníků a jiné náležitosti naprosto nezbytné. Tady se dá nad nejedním problémem mávnout rukou, a to proto, že se zde vrácení půjčených peněz zaručuje jinak. A sice zástavou žadatelovy nemovitosti.

Kdo nabídne zmíněnou zástavu, pro toho je nebankovní hypotéka dostupná. A to za docela příznivých podmínek, jaké nelze neocenit. Vždyť kdo jiný by člověku s velkými problémy půjčil třeba i skutečně nemalé peníze? Kdo by mu nabídl až třicetiletou dobu splácení, nízké splátky a současně příznivé úroky a zároveň by za schválení nechtěl ani zaplatit nic předem? Zkuste hádat.

Přejít nahoru