Emmanuel Macron v pohotovosti. Charles-Henri Gallois, prezident Generation Frexit, označil Evropskou unii za naprosto zbytečnou instituci

Charles-Henri Gallois, prezident Generation Frexit, označil Evropskou unii za naprosto zbytečnou instituci. Dodal, že Francii by prospělo, kdyby selhal plán obnovy EU, a že by mělo proběhnout referendum o výdajích 40 milionů EUR souvisejících s plánem.

Gallois řekl: „Mám dojem, že poslanci chtějí ukázat, že jsou užiteční, když každý ví, že Evropský parlament je naprosto zbytečná instituce.

„Jak jste řekl, toto je pouze oznámení, protože to musí potvrdit národní parlamenty a národní vlády. Země jako Maďarsko a Polsko, které jsou cílem, by mohly plán obnovy zvrátit, takže to zdaleka nekončí.

„Samozřejmě podporujeme svobodu tisku a dělbu moci, to je normální, ale je ironické, když to přichází z Evropské unie, která nerespektuje samotné rozdělení moci.” Píše portál Express.co.uk.

„Připomínám, Evropská komise je nevolená instituce a nyní dává lekce demokracie a dělby moci voleným vládám, jako jsou ty v Maďarsku a Polsku, je to vtip.

Francouzský aktivista také sdílel svůj názor na plán obnovy Evropské unie.

Řekl: „Pokud plán obnovy selže, je to pro Francii velmi dobrá zpráva, protože bude extrémně nákladná.

„Pokud bychom byli součástí demokratické instituce, ale v případě EU tomu tak není, měli bychom se zabývat zvláštními výdaji ve výši 40 miliard eur.

Gallois rovněž uvedl, že systém jednotného trhu s eurem přináší výhody Německu, ale škodí Francii.

Řekl: „Německo platí za tento plán obnovy, protože Německo má zájem na zachování tohoto jednotného systému trhu s eurem, který jim přináší výhody, ale Francie bude platit za to, aby udržovala systém, který zemi škodí.”

Přejít nahoru