Kalousek na Impulsu: Z​a pivo v hospodě mandát nesložím, návrhy na zrušení superhrubé mzdy jsou pitomé

Opoziční politik si v úterý odpoledne dal pivo ve vnitřním prostoru restaurace, podniky ale musejí být kvůli šíření koronaviru zavřené. Kalousek se za to veřejně omluvil, daruje peníze na dobročinné účely a je případně připravený i na správní řízení příslušných orgánů. Další kroky směrem ke svému působení ve Sněmovně ale nezvažuje. “Tahle věc mě samozřejmě strašně mrzí, protože jsem mohl vyvolat dojem, že platí různá pravidla pro různé lidi. Ale bylo by komické, kdybych za to skládal poslanecký mandát. Koneckonců, pan ministr Prymula taky žádný poslanecký mandát neskládal.”

Kalousek naráží na to, že je velký rozdíl mezi jeho případem a vyšehradskou kauzou bývalého ministra zdravotnictví Romana Prymuly. Šéf poslanců TOP 09 za večerní schůzku v zavřené restauraci Prymulu hlasitě kritizoval.

Ve vysílání byla řeč také o návrhu na zrušení superhrubé mzdy. Návrhy Andreje Babiše nebo Jana Hamáčka považuje za pitomé. “Nedá se podpořit ani jeden z těch návrhů. Zrušení superhrubé mzdy se má řešit současně se sociálním a zdravotním pojištěním.”

Přejít nahoru