Praha spouští mapu restaurací, kde si mohou rodiče pro své děti a senioři objednat dostupné obědy

Náměstek primátora Prahy Petr Hlubuček proto inicioval spuštění projektu obědů pro školáky a seniory za dostupnou cenu. Předpoklad je, že za dětskou porci rodiče zaplatí 50 Kč plus DPH, senioři za oběd 80 Kč plus DPH. Rodiče a místní restaurace propojí interaktivní mapa.

„Chceme rodičům, kteří musí vzhledem k charakteru svého zaměstnání chodit pravidelně do zaměstnání, nebo musí celodenně pracovat na home office, nabídnout další alternativu zajištění obědů pro své děti. Vedle pomoci rodinám s dětmi chceme možnost zajištění stravování ve svém bezprostředním okolí umožnit i seniorům. Proto by zapojené restaurace měly vedle dětského oběda za 50 korun bez daně poskytovat i oběd pro seniory za 80 korun bez daně,“ popisuje základní myšlenku projektu náměstek primátora Petr Hlubuček.

Praha se tímto projektem pokouší pomoci na jedné straně zasaženým skupinám Pražanů a na druhé straně nabízí prostor pro zapojení živnostníků podnikajících v pohostinství. Projekt by měl pomoci i se záchranou pracovních míst v pohostinství.

„Vidíme to jako příležitost pro restaurace, které dramaticky přišly o zákazníky a jsou omezeny pouze na výdejová okénka, překlenout období koronavirových omezení a získat v tomto období novou skupinu zákazníku,“ říká Petr Hlubuček. Jak dodává, „Už druhý den od zveřejnění prvotního záměru se ozvalo několik desítek restaurací ze všech koutů hlavního města, které se chtěly do projektu zapojit. Velmi mě tento zájem potěšil. Je jasné, že projekt není vhodný pro každou restauraci, ale má vytvořit novou poptávku a pomoct restauracím přežít a umořit část fixních nákladů. V Praze jsou tisíce restaurací a chceme zapojit všechny ty, kterým myšlenka v této těžké době dává smysl.“

Restaurace se již mohou registrovat do projektu skrze registrační formulář na doméně obedyprodeti.praha.eu.

(SCa, il.foto: Fb)

Přejít nahoru