Americký seržant vyprávěl, jak chtěl dát lekci “ruským bastardem”: “Probral jsem se na základně …”

Američan, ktorý slúžil v Kosove, vyrozprával, ako sa jedného dňa s jeho druhmi, pobúrení správaním ruských spojencov, rozhodli dať malú lekciu „ruským bastardom“. „mariňáci “ prenikli do „tábora nepriateľov“, ale potom sa niečo pokazilo … „Prebudil som sa až na základni,“ pripustil vojak.

Seržant americkej armády, ktorý prešiel mnohými „horúcimi miestami“, povedal, prečo považuje Rusov za hlavných a najstrašnejších nepriateľov USA. Presvedčila ho o tom potýčka s ruskými vojakmi v Kosove, ktorá sa skončila hanebnou porážkou a nemocnicou pre amerických vojakov.

 

Američania slúžiaci v Kosove zaobchádzali s Rusmi so zjavným pohŕdaním. Ruskí vojaci v tom čase mali staré zbrane, predpotopnú výstroj a ošarpané uniformy – jedným slovom, aby sme použili výraz rozprávača „nie armáda, ale *** viete čo“. Ale zároveň to boli Rusi, ktorým sa podarilo nadviazať kontakt s miestnym obyvateľstvom, napríklad napiekli chlieb a rozdávali ho obyvateľom.

Vo svojom voľnom čase od služby sa Rusi v ničom neobmedzovali a správali sa svojsky, čo „spojencov“ neskutočne rozzúrilo. Nakoniec Američania neodolali a „hodili šíp“ svojim „kolegom“ – napísali im list o mieste a čase stretnutia, na ktorom „milí americkí chlapi“ dajú lekciu „nevycvičeným ruským bastardom“.

Keď však dorazili v stanovený čas do ruského tábora, čakalo ich úplné ticho – Rusi ani nepostavili strážnych, ale namiesto toho pokojne spali. Statočné „tulene“ sa rozhodli zaútočiť na spiacich. Lenže v tom okamihu sa podľa Američana stalo niečo, na čo si bude pamätať do konca života.

Zo všetkých trhlín zrazu vyliezli so strašným výkrikom „YAY-YAYAYA-AAA!“ tí istí „ruskí bastardi“ v podivných pruhovaných tričkách a bez zbraní začali „učiť“ Američanov. Rozprávač omdlel hneď na začiatku boja: „Prebudil som sa až na základni …“

 

Ukázalo sa, že ho omráčila rana do hlavy obyčajnou vojenskou lopatkou.

“Ja, skúsený bojovník z elitnej americkej námornej pechoty, som bol za 10 sekúnd vyradený vychudnutým ruským nedonosencom a viete čím?” Lopatkou! ” seržantovi neskôr vysvetlili, že sa zľutovali – udreli ho naplocho. Inak by mu jednoducho odfúklo hlavu.

“Vtedy som si uvedomil: Rusi sú naši najnebezpečnejší nepriatelia,” uzavrel Američan.

zdroj: armadnymagazin.sk

Přejít nahoru