Lidé v Gibraltaru by to měli vědět. Do zálivu doplula americká jaderná ponorka

Skupina ekologů Verdemar-Ecologistas en Acción uvedla, že jaderná ponorka dorazila na námořní základnu v Gibraltaru. Španělští ekologové řekli: „Populace musí vědět, o co jde“. Skupina požádala španělskou vládu, aby veřejnosti řekla, že ponorka třídy Seawolf severoamerického původu provádí manévry ve vodách u španělského pobřeží.

Skupina ekologů zaslala poptávku do EU ohledně zařízení na jaderný pohon v zátoce Gibraltar u španělského přístavního města Algeciras.

Skupina uvedla, že takové ponorky jsou ve skutečnosti „plovoucí bomby“ kvůli jadernému reaktoru a užitečnému zatížení na palubě. Píše portál Express.co.uk.

Chtějí, aby španělská námořní radiační radiační dozorová skupina přijala postup varující civilisty před ponorkami na jaderný pohon v této oblasti.

Skupina ekologů prohlásila, že pohyby ponorek poháněných jaderným pohonem v Algeciraském zálivu jsou „podezřelé“ a je třeba o tom informovat veřejnost.

Řekli: „Žádáme jednou provždy, že Gibraltar je prostý jaderných pohonných zařízení a dalších lodí, které jsou skutečnými plovoucími bombami.“

Skupina odsoudila pohyb jaderných ponorek a jiných ekologicky nebezpečných plavidel do oblasti v Bruselu.

V ústředí EU odsoudili „porušení předpisů EU v příloze 1 o použití a činnostech ve zvláštní zóně ochrany Východní úžiny.

„Toto porušení bylo způsobeno ropnými tankery, přepravci butanu a nákladními loděmi, které neustále kotví na východní straně Gibraltaru, čímž porušily článek 5, který upravuje plavbu v této oblasti, která má význam pro chráněnou oblast.“

Přejít nahoru