EU přiznala, že dala migrantům tisíce předplacených debetních karet

V reakci na veřejnou informační kampaň maďarské vlády, politický orgán EU zveřejnil informace, že milióny eur byly vyplaceny od daňových poplatníků EU nelegálním migrantům, což potvrzují dřívější informace portálu Infowars.

V listopadu roku 2018 portál Infowars Europe odhalil, že migranti používali předplacené debetní karty MasterCard s označením EU a OSN, aby platili za zboží a služby na svých cestách.

Tato tvrzení byla brzy podpořena rakouskými zpravodajskými činiteli v prohlášeních poskytnutých deníku Kronen Zeitung.

Budapešť následně požádala o objasnění této záležitosti a tvrdila, že tento program může usnadňovat financování terorismu.

Evropská komise nyní odpověděla a odhalila, že prostřednictvím tohoto programu bylo přerozděleno přes 57 miliónů eur – právě v roce 2017.

„Téměř 64 tisíc lidí získalo finanční podporu prostřednictvím debetních karet,“ tvrdí Kovács v nové zprávě. „Jen v roce 2017 bylo pro tento program vyčleněno 57 miliónů eur a v období od dubna do září bylo vydáno téměř 17 tisíc karet.

„Chápete to? Zatímco občané EU jsou povinni dodržovat přísné předpisy, aby mohli držet bankovní karty, Brusel neočekává to stejné od migrantů, jejichž totožnost je často nemožné zjistit. Ve skutečnosti je tento program v rozporu s předpisy EU všeho druhu, pokud jde o otázky, jako je prevence praní špinavých peněz a financování terorismu.“

Evropská komise však tvrdila, že tento program „nepodporuje migraci“.

zdroj: zpravy.dt24.cz

 

Přejít nahoru