Španělsko: Obyvatelé Kanárských ostrovů protestují proti rostoucímu počtu nelegálních přistěhovalců, napětí stoupá po brutálním útoku migrantů na ostrovany + VIDEO

Na Kanárských ostrovech ve Španělsku roste napětí mezi migranty a místními obyvateli a protesty byly zahájeny po zprávách o útocích migrantů na ostrovany. Do konce listopadu letošního roku dorazilo na ostrovy nejméně 17 000 migrantů, z nichž většina byla ubytována v hotelech, zjevně na úkor španělských daňových poplatníků. Stále častěji však dochází ke střetům s místními obyvateli a jejich masová přítomnost je také ohrožení cestovního ruchu, který již čelí složité situaci.

Skupina rozzlobených místních obyvatel pochodovala před hotelem na Kanárských ostrovech, kde jsou ubytováni převážně arabští nelegální přistěhovalci. Podle zpráv mají obyvatelé Moganu podle maďarských zpravodajských služeb Origo dost migrantů, kteří do města v posledních měsících neustále přicházejí.

Poslední kapkou bylo, když 27letý muž, Kevin, byl zbit a okraden gangem migrantů. Muž si uvědomil minulou středu, že gang západoafrických arabských mladíků uráží dvě dívky v Moganu. Kevin jim spěchal na pomoc a vyzval migranty, aby dívky nechali na pokoji. V tom okamžiku svědkové říkají, že členové skupiny na něj zaútočili, zatímco jeden z nich křičel: „Pojďme ho zabít.“ Píše portál RMX.

Kevinův bratr o incidentu řekl tisku.

Přejít nahoru