Bill Gates o pandemii: Do jara se „vrátíme do normálu“ – zde je ta „nejúčinnější“ věc, kterou nyní můžete udělat

Spoluzakladatel společnosti Microsoft Bill Gates má odhad. Slibné vakcíny a terapeutické léčby na obzoru Gates uvedl, že Spojené státy by mohly být na cestě zpět k normálu do jara 2021, během čtvrtečního rozhovoru pro NBC „TODAY“.

Současný stav pandemie v USA je však znepokojující. V současné době je v USA pro Covid hospitalizováno více než 100 000 lidí a více než 13,93 milionu případů.

„Další čtyři nebo pět měsíců ve skutečnosti vypadají dost pochmurně, ledaže bychom skutečně dokázali zdvojnásobit své chování,“ řekl Gates Savannah Guthrie.

„Nejúčinnější věcí, kterou mohou lidé právě teď udělat, aby omezili další šíření a ukončili pandemii, je sledovat to, co nám bylo řečeno, abychom dělali celou dobu,“ řekl Gates. Například „stýkat se s lidmi méně, [a] nosit masku, ať jste kdekoli vystaveni někomu mimo vaši domácnost,“ řekl. Píše portál NBClosangeles.

Pomůže také pokrok v léčebných nástrojích, jako je léčba monoklonálními protilátkami (která funguje napodobováním schopnosti imunitního systému bojovat proti virům) a zavedení „úžasných vakcín“, uvedl Gates. „Na jaře budou tato čísla dostatečně velká na to, aby se to ve Spojených státech, určitě ve Spojených státech, začalo dramaticky měnit a vrátíme se do normálu.“

Přejít nahoru