Švédská slepota podporuje gangy

Rychle vpřed do roku 2019 a země zaznamenala 257 bombových útoků a více než 300 střel v kdysi mírumilovných švédských městech podpořených kriminálními klany ze Středního východu, severní Afriky a Balkánu.

Letos v listopadu narazili běžci Magdalena a Sven na ranní běh na děsivou scénu. V kdysi bezpečném lese na okraji Göteborgu našli mladého muže mrtvého ze tří výstřelů do zad.

Detektivové, kteří dorazili na místo, okamžitě věděli, že drogový dealer původem z Iráku byl popraven – buď konkurenčním gangem, nebo kvůli neposlušnosti. Naštěstí střelba neohrozila nikoho jiného, ​​uvedl jeden z detektivů zabití a pochválil „promyšlenost“ zločineckého klanu.

Situace ve Švédsku se tak vymkla z rukou, že v srpnu letošního roku rodina Ali Khana, jednoho z gangů v severovýchodním Göteborgu proslulém svou brutalitou, umístila do ulic zátarasy. Chtěli si doslova posvítit na mafiány, se kterými soutěží. Nestydatě gangsteři zastavili všechna auta a svítili baterkám do tváří řidičů.

Policie odstranila bariéry a vzala do vazby 20 lidí. Nic nevystihuje švédský změkčený přístup k kriminálním strukturám přistěhovalců lépe než to, co následovalo. Zadržení byli propuštěni, protože státní zástupci dospěli k závěru, že zákon žádným způsobem neporušili, a to ani pokud jde o omezení individuální svobody řidičů.

„V rodině Ali Khana je asi 40 mužů ve věku nad 15 let, z nichž 30 má policejní záznam,“ řekl policista Ulf Merlander pro The Daily Mail.

Jejich repertoár zahrnuje vraždy, vydírání, znásilnění, vyhrožování, obchodování s drogami a nedovolené držení zbraní.

63letý Hashem Ali Khan, hlava rodiny, přijel do Švédska v roce 1984 na první velké imigrační vlně jako uprchlík z libanonské občanské války; začal žít v Angeredu, klidném a zcela bezpečném předměstí Göteborgu, kde lidé ani nezamykali dveře nebo auta.

“Řešíme problémy, které jsme vytvořili v 80. letech. V té době převládal názor, že policejní hlídky by neměly být v ulicích. Byly okamžitě nahrazeny gangy migrantů. Když bude kočka pryč, myši si budou hrát. A kočka není ve Švédsku doma déle než 30 let. A politici jsou v otázkách slepí, “bědoval detektiv Ulf Böstrom, vedoucí göteborské jednotky pro integraci cizinců, který je u policie 42 let. Píše portál RMX.

„Jen v Göteborgu žije 184 národností. Gangy se dívají na bílé Švédy jako na další klan, který je shodou okolností, alespoň oficiálně, u moci. Záměr integrovat migranty prokazatelně selhal. Na švédské půdě generace mladých mužů, kteří se považují za nedotknutelní se již narodili v kriminálním prostředí. O něco jako stát se vůbec nestarají, “poznamenal.

Přejít nahoru