Švédské političky: Je čas začít kastrovat pedofily

V životě není nic důležitějšího než chránit naše děti a zajistit, aby jejich výchova byla bezpečná a měla na co pamatovat a milovat ji. Společnost, v níž dnes žijeme, činí tento úkol obtížnějším než kdykoli předtím. Zranitelnost našich dětí se zvýšila s internetem. Navzdory výhodám, které internet přinesl, v této obrovské mašinérii se daří kriminalitě. Zločin tak brutální a nechutný, že ztrácíte klid, zločin, který v nejhorším případě končí znásilněním nevinného dítěte.

Dnes více než kdy jindy potřebujeme politiku, která se odváží převzít vedení a která nám dává podmínky pro vybudování bezpečné společnosti pro naše děti. Bezpečnost je základním kamenem prosperující a fungující společnosti, je také základním kamenem šťastného dětství. Existují všechny důvody k obavám z vývoje, který pomalu, ale jistě stoupá stále výš a výš na ose Y.

Podle statistik BRÅ se hlášené násilí na dětech zvyšuje a ze hlášených znásilnění bylo na dětech ve věku 0-17 let spácháno nepředstavitelných 41 procent. Nárůst o 30 procent ve srovnání s rokem 2010.

S ohledem na to chceme konkrétní opatření k potrestání osob, které se dopouštějí znásilnění na dětech, ale také ke snížení rizika, že k tomu dojde znovu. Píše portál Nyheteridag.

Ženy SD proto prosazují chemickou hormonální léčbu – chemickou kastraci – u pachatelů, kteří jsou odsouzeni za závažný sexuální delikt vůči dětem.

Ve výzkumné zprávě Karolinska Institutet, která byla představena na jaře 2020, vykazuje léčba dobré výsledky. Snížením hladiny testosteronu se jim podařilo snížit celkové riziko sexuálního zneužívání. Zejména sexuální zájem o děti byl utlumený, ale také sexuální touha obecně. Chemická kastrace pachatelů zneužívání dětí znamená lékařskou léčbu závažné duševní poruchy.

V květnu 2020 byla zrušena promlčecí lhůta pro sexuální delikty na dětech, což bylo samozřejmě velmi vítané. Změna zákona znamená, že děti, které byly v dětství vystaveny nejzávažnějším sexuálním trestným činům, mají příležitost zpracovat, co se stalo, než se rozhodnou podat policejní zprávu.

Ženy SD se zasazují o to, aby byla zrušena také promlčecí lhůta pro sexuální vykořisťování a sexuální obtěžování dětí.

V zájmu posílení proaktivní práce a zvýšení bezpečnosti také pochybujeme, že označení v registru nákladu se uloží pouze po dobu až deseti let. Pocit bez dluhů po deseti letech se může zdát jako přiměřený čas, ale v případech extrémně vážného sexuálního vykořisťování dětí ani tento velkorysý čas nestačí. Ustanovení by měla být přezkoumána, aby trestné činy dětské pornografie a zvýšené sexuální vykořisťování dětí zůstaly v rejstříku trestů mnohem delší dobu.

Ženy SD si přejí, aby možnost uchovávat informace v rejstříku trestů měla v nejzávažnějších případech zůstat, dokud je pachatel v produktivním věku. Stejně tak musí zaměstnavatelé, kteří pečují o lidi, neustále požadovat výpisy z rejstříku nákladů, aby zajistily bezpečné pracovní prostředí bez sexuálních pachatelů.

Přejít nahoru