Česká televize jako druhé mocenské centrum

ČT například prohrála soud s Unií žalobců, protože odmítla dát informace tak, jak ji ukládá zákon, ale nic se neděje. ČT je nad to povznesena. Je to už poněkolikáté, co Česká televize porušila zákon…

Její ředitel i přesto bere milionové odměny, tedy asi své plní zadání dobře. Kromě slušných lidí, kteří v televizi určitě pracují (bohužel, především na nižších postech), se podařilo shromáždit skupinku všehoschopných „zpravodajů/komentátorů“, kteří si brzy uvědomili, že neprorazí-li svými profesionálními schopnostmi, prosadí se v televizi hlásáním polopravd a neustálým napadáním a dehonestací čehokoli a kohokoli, kdo se netěší přízni jejich editorů. A jsme tak svědky excesů, kdy prominentní spratek beztrestně uráží bývalého prezidenta naší země, či toho, že nám nejsou poskytovány pravdivé informace ani ze Západu (prý je tam vše správně), ani z Východu (tam je prý zase vše špatně).

Jsme svědky přepisování našich dějin, a to i těch, které jsme zažili na vlastní kůži. Sebeubožejší akce typu odstraňování soch pod smyšlenými záminkami, jsou prezentovány jako napravování historie, vždy s „vysvětlujícím“ komentářem, který připomíná Orwellovy minuty nenávisti. Jsme svědky pravidelně se opakujícího naprosto nevyváženého zpravodajství, kdy do studia jsou zváni pouze „prověřené firmy“, které jednohlasně a hlasitě souhlasí s komentátorem, jenž oddaně plní úkol. Česká televize tímto jednáním jasně ovlivňuje politickou situaci v naší zemi.

Více info na outsidermedia.cz

Přejít nahoru