Ako Greta Thunbergová zarobila šesť miliárd dolárov

Môžem vás trochu odpútať od koronavírusu? Ten zabral popredné miesto v západných médiách predtým všadeprítomnej Grete Thunbergovej. Ale ak si myslíte, že to nejaký vírus dokáže, mám pre vás nové správy.

Podľa Die Zeit „Nadácia Greta Thunberg a Beata Ernman“ podala prihlášku 018 171 380 na ochranu obchodných značiek „Skolstrejk“ a „Piatky pre budúcnosť“ na Úrade Európskej únie pre duševné vlastníctvo.

Beata Ernmanová je mladšou sestrou Grety Thunbergovou. Tiež trpí autizmom ako Greta.

Oficiálne ich fond pracuje v oblasti zlepšovania postavenia rodiny. Žiadosť o registráciu značky je silne emotívna.

Pokiaľ bude značka zaregistrovaná, tak jej takmer každé použitie bude musieť byť pravdepodobne potvrdené právnikmi Grety. To je samo o sebe úžasné. Už nebude možné len tak zverejniť správy povedzme zo Svetového ekonomického fóra „Davos“. Informácie o zakladateľke „Skolstrejk“ a o ďalších vodcoch „Piatkov pre budúcnosť“ budú musieť odobriť ich právnici.

Pritom správ o Grete z Davosu bolo v jednom médiu v priemere možno i päť. Keďže európske a hlavne nemecké médiá venovali Grete a „Piatkom pre budúcnosť“ nebývalú pozornosť. Oficiálna predstaviteľka „piatkov“ Louise Neubauerová žiadala spoločnosť Siemens, aby vypovedala zmluvu s Austráliou! A Greta „prikázala“ zastaviť financovanie ťažby v baniach! Bolo to ako šialenstvo alebo úplné poblúznenie politiky i médií. A médiá témy prezentovali na titulných stranách takmer ďalší týždeň.

Médiá naopak nevenovali pozornosť ôsmym tisícom farmárov, ktorí na traktoroch v Berlíne protestovali proti zelenej politike. Ani šiestim tisícom v Mníchove. Podstatné je pre ne predsa to, čo hovorí Greta.

Více info hlavnydennik.sk

Přejít nahoru