Cibulková sa ide kajať

Ako sme už na našich stránkach písali, niekdajšia slovenská tenistka Dominika Cibulková a jej manžel Michal Navara sa protiprávne nechali vakcinovať, hoci ani jeden z nich nespĺňal štátom požadované priority. Situácia na Slovensku nie je dobrá a každý takýto čin môže pre iného človeka znamenať otázku života alebo smrti. Dôvodom je aktuálny nedostatok vakcinačných látok, ktoré sú v prvej línii určené predovšetkým pre lekárov a zdravotnícky personál. Svojím nepremysleným činom dvojica tak vyvolala ostrú vlnu kritiky a oprávneného hnevu.

“Chcem sa touto cestou ešte raz ospravedlniť za to, že sme spolu s manželom boli neoprávnene zaočkovaní vakcínou proti Covidu. Je mi to ľúto vo vzťahu k všetkým ohrozeným skupinám a ďalším ľuďom, ktorí na vakcínu čakajú. Dopustila som sa chyby, keď som si myslela, že len vypĺňame voľné miesta a nevyužité vakcíny. Došlo k situácii, ktorú už nevrátim, ale ako som sa vyjadrila hneď na začiatku, ponúkam svoju pomoc. Chcem využiť ponuku Ministerstva zdravotníctva, aby som ako dobrovoľníčka pomohla v prvej línii a v tejto veci som už MZ kontaktovala,” uviedla pre denník Nový Čas.

Cibulková bola, okrem toho, obvinená z neplatenia odvodov na Slovensku. “Od roku 2009 do dnešného dňa som na zdravotných odvodoch na Slovensku zaplatila 55 966,58 EUR. Odhlásená zo zdravotnej poisťovne som bola dva roky, od 27. 12. 2017 do 19. 2. 2020 z dôvodu dočasného domicilu v Dubaji. Od 19.2. 2020 som opäť riadne prihlásená a odvody naďalej platím,” dodala Cibulková.

Otázne ale je, či by sa k takémuto kroku Dominika Cibulková odhodlala aj vtedy, ak by sa jej neoprávnené očkovanie nebolo prevalilo… Či sa k nej pridá aj jej manžel, sa ale neuvádza.

(SCa, il.foto: sport.sme.sk)

Přejít nahoru