Odborníci varují, že dlhodobý lockdown vytváří „bezprecedentní“ krizi duševního zdraví

Charita zaznamenala masivní nárůst návštěv svých webových stránek s nebývalým objemem volání na linky pomoci, které se zabývají problémy od sebepoškozování až po sebevraždu.

“Je zřejmé, že se naše duševní zdraví zhoršuje plošně – od mírných problémů s duševním zdravím až po ty, kteří dosáhnou krizového bodu a dokonce musí být hospitalizováni,” uvedl dále Farmer.

Dr. Adrian James, prezident Royal College of Psychiatrists, dále varoval „Jsme v bezprecedentní krizi duševního zdraví. Sociální izolace, osamělost, stres a úzkost, domácí násilí, úmrtí, finanční potíže, nezaměstnanost a těžká infekce Covid-19 jsou faktory, které vedly ke zvýšení pracovní zátěže pro služby duševního zdraví. “

“Pacienti pociťují závažnější příznaky a psychiatři zaznamenávají nárůst urgentních i urgentních projevů ve srovnání s loňským rokem,” poznamenal James. Píše portál Summit News.

Emma Thomas, generální ředitelka YoungMinds, linka pomoci rodičům, uvedla: „Pandemie prohlubuje krizi v oblasti duševního zdraví mladých lidí a stále přibývá důkazů, které naznačují, že dopad může být významný a dlouhodobý.“

Přejít nahoru