Generál Pavel zaútočil na Zemana a Čínu. Vyzývá děkovat EU a NATO, které podle něj nezištně pomáhají ČR. Twitter zuří

„V návalu vděčnosti ČLR, M. Zemanovi, M. Nejedlému a J. Tvrdíkovi za možnost koupit si od původce pandemie chybějící zdravotnické pomůcky, by neměl zaniknout nezištný příspěvek 30 mld z EU nebo podíl NATO na doručení dodávek prostřednictvím systému SALIS (An-124). Soudnost!“ napsal Pavel na Twitteru.

„Ale to letadlo nepatří ukrajinské armádě, ani ukrajinské vládě, ale společnosti Antonov Airlines, která si za tu dodávku nechala zaplatit 30.000.000 Kč? Tak proč bychom měli velebit Ukrajinu?“ napsal v komentářích uživatel s přezdívkou @TrochIgor.

„Nezištný příspěvek EU? To je parodický účet? Jde o naše vlastní peníze a peníze cizích daňových poplatníků, kteří mají daleko horší situaci v mnoha oblastech (bezpečnost, migrace, veřejné dluhy, nezaměstnanost, zdravotnictví), a kteří možná ani netuší, kde ČR je. To je amorální,“ reagoval na příspěvek generála předseda Strany nezávislosti České republiky František Matějka.

Někteří uživatelé si povšimli, že když už Pavel začal diskusi, komu by se mělo děkovat, měl by také připomenout Rusko, kde mělo letadlo přestávku.

„Ona je Ukrajina v NATO? A ono mezipřistání v Novosibirsku zařizovala centrála NATO nebo nějaká členská země? Zaznamenal jste, že nám Rusové při mezipřistání žádný materiál nekradli jako členská země Německo členské zemi Maďarsku?“ napsal @mirocerven4.

zdroj: cz.sputniknews.com

Přejít nahoru