Zacharová k reakcím o zatčení Navalného: Respektujte právo

„Co bych chtěla říct panu Salivanovi (stejně jako mnoha dalším zahraničním osobnostem, které zveřejňují předem připravené komentáře): respektujte mezinárodní právo, nezasahujte do národní legislativy suverénních států a řešte problémy ve vaší zemi,” napsala Zacharová na své stránce na Facebooku.

„Mr. Navalnyj by měl být okamžitě propuštěn a pachatelé nehorázného pokusu o jeho život by měli být postaveni před soud. Útoky Kremlu na pana Navalného nejsou jen porušením lidských práv, ale také výzvou pro ruské lidi, kteří chtějí, aby byl jeho hlas slyšet.” napsal Jake Sullivan, právník a člen volbního týmu amerického  prezidenta Joe Bidena.

 

Připomeňme, že blogger Navalnyj byl zadržen  17. ledna, na moskevském letišti Šeremetěvo poté, co přiletěl z Berlína.

Navalnyj  byl na seznamu hledaných pro četná porušení podmínek (pravidelně se měl hlásit vězeňské službě) jeho podmíněného trestu v případě Yves Rocher. Začátkem letošního roku podala Federální vězeňská služba u Moskevského soudu Simonovského návrh na zatčení Navalného za vyhýbání se trestu. Za podvod s prostředky společnosti Yves Rocher byl Navalnyj v roce 2014 odsouzen na 3,5 roku ve zkušební době.

zdroj: prvnizpravy.cz

Přejít nahoru