Covid-19 s 99,9% pravdepodobnosťou unikol z laboratória: Štúdia renomovaného nemeckého profesora rozzúrila liberálny mainstream do nepríčetnosti

V štúdii prof. Dr. Roland Wiesendanger objasnil pôvod vírusu a prišiel k záveru, že počet aj kvalita dôkazov o laboratórnej nehode vo virologickom ústave mesta Wuhan sa ukazujú ako príčina súčasnej pandémie.

Štúdia posudzovala stav od januára 2020 do decembra 2020 a bola založená na interdisciplinárnom vedeckom prístupe a rozsiahlom výskume s využitím rôznych informačných zdrojov. Medzi tieto zdroje patrila vedecká literatúra, články v tlačených a online médiách ako aj osobná komunikácia s kolegami z rôznych krajín sveta.

Štúdia sa podopiera o početné a závažné dôkazy, medzi ktoré patria nasledovné:

1. Na rozdiel od skorších epidémií súvisiacich s koronavírusmi, ako boli SARS a MERS, až dodnes, to znamená viac ako rok po vypuknutí súčasnej pandémie, nebolo možné identifikovať žiadne medzihostiteľské zviera, ktoré by umožnilo prenos patogénov SARS-CoV-2 z netopierov na človeka. Teória zoonózy ako možné vysvetlenie pandémie teda nemá solídny vedecký základ.

2. Vírus SARS-CoV-2 sa môže prekvapivo dobre pripojiť k ľudským bunkovým receptorom a preniknúť do ľudských buniek. Toto umožňujú špeciálne väzbové domény bunkových receptorov spojené so špeciálnym (furínovým) štiepiacim miestom proteínu spike koronavírusu.

3. Obidve vlastnosti spolu neboli predtým známe u koronavírusov a naznačujú neprirodzený pôvod patogénu SARS-CoV-2.

4. Na trhu v centre mesta Wu-chan neboli netopiere v ponuke predaja.

5. Vo virologickom ústave mesta Wu-chan sa však nachádza jedna z najväčších zbierok patogénov netopierov na svete, ktoré pochádzajú zo vzdialených jaskýň v juhočínskych provinciách.

6. Je nanajvýš nepravdepodobné, že by sa netopiere z tejto takmer 2000 km vzdialenej prirodzenej cesty dostali do Wu-chanu a potom spustili globálnu pandémiu v bezprostrednej blízkosti tohto virologického ústavu.

7. Výskumná skupina virologického ústavu v meste Wu-chan dlhé roky uskutočňovala genetické manipulácie s koronavírusmi s cieľom urobiť ich pre ľudí nákazlivejšími, nebezpečnejšími a smrtiacimi. Dokazujú to početné publikácie vo vedeckej odbornej literatúre.

8. Vo virologickom ústave v meste Wu-chan sa vyskytli významné bezpečnostné nedostatky ešte pred vypuknutím pandémie koronavírusov, ktoré sú zdokumentované.

9. Existuje mnoho priamych indikácií laboratórneho pôvodu patogénu SARS-CoV-2. Prvá sa údajne nakazil mladá vedkyňa z virologického ústavu vo Wu-chane.

10. Existuje tiež veľa indícií, že sa patogén SARS-CoV-2 rozšíril z virologického ústavu v meste Wu-chan a už v októbri 2019.

11. Existujú tiež náznaky zodpovedajúceho vyšetrovania čínskych orgánov virologického ústavu v prvej polovici októbra 2019.

Štúdia bola dokončená v januári 2021 a pôvodne bola distribuovaná a diskutovaná vo vedeckých kruhoch. Cieľom publikácie bolo podnietiť širokú diskusiu, najmä pokiaľ ide o etické aspekty výskumu, vďaka ktorému sú patogény pre ľudí nákazlivejšie, nebezpečnejšie a smrteľnejšie.

„Toto už nemôže byť iba záležitosťou malej skupiny vedcov, ale musí sa to urgentne stať predmetom verejnej diskusie,“ zdôraznil autor štúdie.

„Súčasná pandémia koronavírusu nielenže dominuje v súčasných titulkoch, ale bude nás zamestnávať mnoho rokov – v neposlednom rade kvôli jej sociálnym a ekonomickým účinkom. Je pochopiteľné, že riešenie a prekonávanie covid krízy bolo témami v politike a médiách už mesiace. Kritické vedecké preskúmanie otázky pôvodu súčasnej pandémie má však už teraz veľký význam, pretože iba na základe týchto poznatkov je možné prijať adekvátne preventívne opatrenia na udržanie nízkej pravdepodobnosti výskytu podobných pandémií v budúcnosti možné,“ dodal prof. Dr. Roland Wiesendanger.
Hoci Profesorovi Wiesendagerovi v jeho práci išlo hlavne o etickú diskusiu o tom, že keďže podľa záverov jeho štúdie vírus, ktorý spôsobil pandémiu pochádza z laboratória, mala by o spôsobilosti takýchto pokusov rozhodovať aj verejnosť a nie len hŕstka vedcov, bol atakovaný priam bleskovo.

Takúto iniciatívu si jasne nikto so zainteresovaných neželá a samozrejme, že si niečo také nechce dať ľúbiť hlavne
hlásna trúba covid režimu – liberálny mainstream. A tak preto, hneď ako bola nemecká štúdia zverejnená v tlači, spustila sa na autora spŕška útokov, pretože vraj táto štúdia poskytuje okrem iného aj množstvo informácií pre „mlyny konšpiračných teoretikov“. Útoky siahali od spochybňovania vedeckej metodológie – „Spiegel“ píše o „surovej štúdii“ – až po osobné nepriateľské útoky voči profesorovi Wiesendangerovi samému, ktorý bol obviňovaný z toho, že vôbec nie je virológom; aj keď to pre predmet tejto štúdie vôbec nebolo potrebné.

Prof. Dr. Roland Wiesendanger je nemecký vedec so špecializáciou na nanovedu. Od roku 1993 je riadnym profesorom na univerzite v Hamburgu v Nemecku, kde založil Národné centrum kompetencií v nanotechnológiách. Ako prvý vedec v Európe bol trikrát po sebe ocenený cenou ERC Advanced Grant Európskej rady pre výskum.

zdroj: hlavnespravy.sk

Přejít nahoru