Trump by pravděpodobně měl mít přístup zpět na sociální média, říká Bill Gates

“Myslím, že v určitém okamžiku bude pravděpodobně znovu povolen a pravděpodobně by měl být povolen zpět,” řekl spoluzakladatel společnosti Microsoft v rozhovoru, který byl vysílán ve čtvrtek ráno.

Moderátor CNBC „Squawk Box“ Andrew Ross Sorkin se Gatesa zeptal, zda by Trumpa nechal zpět na sociálních médiích, pokud by byl v dozorčí radě Facebooku.

Tento gigant v sociálních médiích a další, včetně Twitteru, suspendovali Trumpa z jejich platforem poté, co rozšířil řadu nepodložených konspiračních teorií a lží o jeho volební ztrátě na prezidenta Joea Bidena.

Demokraté a někteří republikáni obvinili Trumpa z podněcování vzpoury 6. ledna v americkém Kapitolu, při níž zahynulo pět lidí. Senát v sobotu klesl o 10 hlasů před usvědčením Trumpa při jeho obžalovacím procesu.

“Je divné, když říkáš, že volby byly ukradeny, aniž by tam byla nějaká fakta.” A jak je to žíravé, “uvedl Gates, který také kritizoval zacházení s pandemií koronavirů Trumpovou administrativou. Píše portál CNBC.

“Ale vsadím se, že najdou způsob, jak ho nechat zpátky,” dodal s tím, že Trumpovy budoucí falešné příspěvky by mohly být fackovány varovnými štítky.

“Určitě víš … zájem lidí o to, co říká, může docela klesnout,” dodal Gates. “To bude zajímavé sledovat.”

Přejít nahoru