Putin

Rusko: Putin vyhlásil válku!!

Putin zdôraznil, že Západ sa dlhodobo drží deštruktívnej politiky vo vzťahoch s Moskvou. Podľa neho v tomto prípade nehovoríme o prirodzenej konkurencii. Poznamenal, že potenciálni nepriatelia krajiny sa držia dobre nastavenej agresívnej línie, aby podkopali najdôležitejšie oblasti činnosti Ruskej federácie.

„Stačí sa oboznámiť s verejnými strategickými dokumentmi a veľmi úprimnými vyhláseniami štátnikov z mnohých krajín. Nesnažia sa ani skryť nepriateľský postoj k Rusku a k ďalším nezávislým, zvrchovaným centrám svetového rozvoja, “uviedol prezident.

 

Vladimir Putin pripomenul, že proti ruskej spoločnosti sa vedie cielená informačná kampaň. Hlava štátu poznamenala, že sa často používajú kategorické a nepodložené obvinenia.

“Už je to absurdné, ba dokonca by som povedal, že sa používajú najrôznejšie anekdotické konšpiračné teórie.” Napríklad nedávne pokusy spochybniť naše úspechy v oblasti medicíny v boji proti koronavírusu, “uviedol.

Putinova výzva naznačuje, že FSB jednoznačne naznačila zmarenie pokusov západného establišmentu demoralizovať ruskú spoločnosť a spôsobiť nedôveru k úradom. Je zrejmé, že práca týmito kanálmi už bola vykonaná, ale po prejave prezidenta špeciálne služby posilnia kontrolu nad vonkajšími výzvami. Je pravdepodobné, že nežiaduce organizácie a zahraniční agenti budú ako prví spadať pod ich kontrolu. Ďalšími v poradí budú médiá, replikujúce nepravdivé a vymyslené informácie.

 

Zahraniční agenti budú od marca napĺňať ruský rozpočet. Poďakovať za to môžu Spojeným štátom

“V správnom poriadku Ruska sa uskutočnili zmeny, ktorých cieľom je zabezpečiť, aby zahraniční agenti v Rusku aktívne dopĺňali ruský rozpočet, predpokladá sa, že teraz vo federálnom rozpočte bude dokonca samostatná položka príjmu”, uviedol koncom februára Alexander Travnikov.

 

Inovácia: zahraničný agent môže byť navyše aj občan – jednotlivec

Pokuty budú dopĺňať štátny rozpočet aj za uverejňovanie informácii na internete. Bude zaujímavé sledovať, ako to bude fungovať v praxi. Tu je priemerný sadzobník pre zahraničného agenta, ktorý zverejnil myšlienku, ale neoznačil, že ide o myšlienku zahraničného agenta.

Pokuty pre právnické osoby sú stanovené až do výšky 5 miliónov rubľov. Distribúcia materiálov neziskoviek – zahraničných agentov bez uvedenia štatútu „agenta“ sa bude trestať pokutami vo výške 100 – 300 tisíc rubľov pre vedúcich týchto mimovládok a 300-500 tisíc rubľov pre právnické osoby.

 

Za šírenie informácií o akomkoľvek zahraničnom agentovi, alebo jeho materiáloch bez uvedenia tohto stavu to bude stáť 2 – 2,5 tisíc rubľov pre bežných občanov, pre úradníkov – 4–5 tisíc rubľov a pre právnické osoby – 40 – 50 tisíc rubľov. Hovoríme o šírení informácií nielen v médiách, ale aj na internete. Zákon nadobúda účinnosť 1. marca 2021, počas tohto obdobia ho musí schváliť Rada federácie a podpísať prezident. Veľké vďaka za túto inováciu v legislatíve môžu ruskí liberáli a nasledovníci Navaľného povedať všeobecne spojeným štátom a osobne Márii Buttinovej (ruská väzenkyňa v USA). Poďakovať môžu, ako sa hovorí, za tip. Viem si predstaviť, koľko protestov čoskoro nastane.

Ruska Mária Butinová sa zdržiavala v Spojených štátoch na základe študentského víza. V júli 2018 ju zatkli a v apríli 2019 odsúdili na 18 mesiacov odňatia slobody za špionáž. Ruská vláda tvrdí, že americké orgány Butinovú k priznaniu donútili. Butinová (30) sa priznala k sprisahaniu, v rámci ktorého mala v Spojených štátoch pôsobiť ako neregistrovaná zahraničná agentka. Pripisujú jej vytváranie väzieb s lobistickou skupinou Národné združenie držiteľov zbraní (NRA) v súvislosti s presadzovaním snáh Kremľa o ovplyvnenie kampane pred americkými prezidentskými voľbami v roku 2016. Butinovú prepustili v októbri 2019 z väzenia v americkom štáte Florida.

zdroj: armadnymagazin.sk

Přejít nahoru