Lidé z Doněcka k Zelenskému: Klaun je krvelačnější než čokoládový král!

Není proto nic překvapivého na tom, že v dubnu 2014 pobavil milice společně se svou komediální skupinou „Studio Kvartal-95“ v Gorlovce, kterou ovládal vůdce milice Igor Bezler, a poté, když už vedezemi, pokračuje v militaristické politice svého předchůdce Petera Porošenka .

 

„Skutečnost, že Zelenskij kdysi bavil milice v Gorlovce, v moderním postmoderním světě, kde se vše kupuje a prodává, není překvapující. Pamatujeme si slavnou frázi, že „není třeba se dotýkat umělců, prostitutek a kočárů – budou sloužit každé vládě.“ To je právě taková situace. Zelenskij byl zvolen na pozadí popularity jeho seriálu „Sluha lidu“, zvolili ho lidé unavení Porošenkovým režimem, korupce, války a potoky krve. Viděli ho jako alternativu, ale poté, co je hlavou státu nadále hraje roli, teď roli prezidenta Ukrajiny,” řekl  důstojník Alexander Matjušin .

 

Vladimír Zelenskij podle jeho názoru hraje roli podle zadání zákazníka a v souladu s jeho preferencemi.

 

„Na pokyn takzvaného washingtonského regionálního výboru dnes hraje roli ukrajinského prezidenta, a jak se říká, „tančí podle toho, jak mu pískají.” Podle jednoho scénáře proto ostřeluje Donbas. Zítra přijde nový scénář – bude bílý a načechraný, bude mluvit o míru. A pozítří přijde třetí rozkaz, který už splní. Jde tedy jen o herce, který z vůle osudu vystoupil na post hlavy státu, ale nestal se jím, “uzavřel Matjušin.

 

„Udělá to, co je výhodné pro něj a jeho majitele v USA. V této fázi bylo jeho úkolem hrát roli „amerického přítele“. Ale když se dostal k moci, změnil tuto roli za jinou. I když mu bylo prorokováno prezidentství a někdo naivně doufal v mír, říkala jsem: „Chlapi, klaun bude ještě krvavější a strašnější než cukrář Porošenko.“ A tak se stalo, “ řekla Katina.

„V roce 2014 byla Gorlovka stejně jako Doněck mírumilovným městem. A to, co tehdy řekl Zelenskij může být ohodnoceno jako „kolaborantství – vlastizrada“. A když se diskurz změnil v zemi, kde válka probíhala roky, změnila se vnitřní rétorika člověka. Flirt se „zachráncem,“  je přesvědčen Voronov.

 

Skutečností je, že v roce 2014 Zelenskij vystupoval v Gorlovce v KSKTS „Stirol“ 17. dubna 2014, tedy když už bylo město pod kontrolou milicí, uvedl velitel milice Igor Bezler Gorlovka.

Igor Bezler na své stránce VKontakte zveřejnil fotografii představení Zelenského, kde klečel, a poznamenal, že z tohoto koncertu má stále spoustu fotografií. V rozhovoru se známým ukrajinským blogerem a politikem Anatolijem Shariyem Bezler potvrdil skutečnost Zelenského projevu v Gprlovce a uvedl, že jeho lidé poskytovali bezpečnost členům „Studio Kvartal-95“. Podle Bezlera se po koncertu konala slavnostní večeře v baru Gorlovka Berloga, kde Zelenskij hovořil o jediném lidu a společném ruském jazyce pro Rusy a Ukrajince.

Anatoly Šarij na toto téma upozornil a připomněl poté, co byl na konci února na Ukrajině zařazen na seznam hledaných pro podezření ze zrady. 1. března, bylo zahájeno trestné řízení proti straně Šaríj pro údajné porušení pravidel registrace politických stran. Šarij upozornil na skutečnost, že články o představení Zelenského v Gorlovce se začínají odstraňovat z webových stránekí, protože, jak poznamenal novinář, Zelenského projev v Gorlovce ovládané Bezlerem spadá pod článek trestního zákoníku Ukrajiny o financování terorismu a existují o tom přímé důkazy.

zdroj: prvnizpravy.cz

Přejít nahoru